2015 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

Morkų-obuolių pyragas


Kaip amerikiečiai pavadintų - morkų obuolių duona, nes iškepta kekso pailgoje formoje, taigi kepalo arba loaf formos. Taigi šį kartą tikrai skalsus, sotus, maistingas pyragas. 
Jeigu valgytojų nebus daug, o šio pyrago vienas gabalėlis pasotins ilgesniam laikui, galite kepti mažesnį pyragą, padalinus visus ingredientus iš dviejų. Nes aš kepiau būtent dvigubą normą pagal rastą receptą, 30x11 cm kekso kepimo formoje. Beje, pyragas kepa palyginti netrumpai, o kepimo laikas labai priklauso ir nuo obuolių, morkų drėgnumo, tad prieš išimdami iš orkaitės įsitikinkite, kad dantų krapštukas iš pyrago vidurio išlindo jau pakankamai sausas.

Tešlai reikės:
🥕 2 kiaušinių
🥕 nepilnos stiklinės rudojo cukraus
🥕 2/3 stiklinės (~140 ml) augalinio aliejaus 
🥕 1/2 stiklinės (120 ml) grietinėlės (arba jogurto)
🥕 1 a.š. vanilės ekstrakto
🥕 1 a.š. cinamono
🥕 1/2 a.š. malto muskato
🥕 2 stiklinių (250 g) miltų (iš jų ~1/3 stiklinės (100 g) rupių miltų)
🥕 1 a.š. kepimo sodos
🥕 1 a.š. kepimo miltelių
🥕 žiupsnelio druskos
🥕 1 ir 1/2 stiklinės morkų, tarkuotų burokine tarka (maždaug 2 morkos)
🥕 1 ir 1/2 stiklinės obuolių, tarkuotų burokine tarka (3-5 obuoliai)

Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Pailgą kekso kepimo formą padengiame kepimo popieriumi.
Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame cukrų, pilame aliejų, grietinėlę (arba jogurtą), vanilės ekstraktą, beriame cinamoną, įtarkuojame muskato. Viską išmaišome.
Atskirame dubenyje miltus sumaišome su soda, kepimo milteliais ir druska. Suberiame į skystąją masę ir išmaišome tik kol viskas pasiskirsto tešloje. Sutarkuojame morkas ir obuolius, sudedame tarkius į pyrago tešlą. Tešlą pilame į kepimo formą ir kepame 45-60 min. Aš kepiau vienu aukštu žemesnėje orkaitės pakopoje, kad vidus labiau keptų. Iškeptam pyragui leiskime bent 15 min atvėsti.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45-60 min.


Skanaus!

Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...