2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

Varškės keksas su vaisiais


Šį kartą puikus, greitai pagaminamas, skalsus varškinis keksas. Tikrai vertas dėmesio. Standartiškai labiausiai dera su razinkomis. O šį kartą šiuo kekso receptu pasinaudojau, norėdama neišmesti po slyvienės gaminimo likusių odelių nuo slyvų. Ir ką gi, kaip ir numaniau, jos puikiai tiko kaip priedas varškiniam keksui. 
Norėjau kiek kitokio kekso, tad jį gaminau aukštoje apvalioje 18 cm skersmens kepimo formoje. Tad ir kepiau ilgėliau, maždaug 65 min. Manau, kad tokia forma suteikė jam šiokio tokio šarmo :). O šiaip puikiai tinka jį gaminti ir pailgoje kekso formoje. Niam!

Keksui reikės:
150 g sviesto, kambario temperatūros
200 g cukraus
4 kiaušinių, kambario temperatūros
šlakelio vanilės ekstrakto
300 g varškės
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
saujos razinų ar kitokių džiovintų ar šviežių vaisių

Gaminame.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Sviestą kartu su cukrumi išsukame iki baltumo. Po vieną įmušame kiaušinius. Į šią masę sudedame sutrintą varškę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilės ekstraktą, suberiame razinas. Maišome tik iki kol viskas pasiskirsto tolygiai ir tešlą krečiame į paruoštą kepimo formą. Keksą kepame 45-50 min arba kol dantų krapštukas iš pyrago išlys posausis. Išėmę iš orkaitės paliekame atvėsti. Skanaujame šiltą arba šaltą. Labai tinka su pienu!

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45-50 min ar ilgiau


Receptą nusižiūrėjau čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...