2015 m. liepos 1 d., trečiadienis
Varškės koldūnai su slyvomis
Dar vienas būdas panaudoti varškę ir pasikrauti baltymais. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.
Maždaug 3 porcijoms reikės:
250 g varškės
100 g sviesto, kamb. temperatūros
1 kiaušinio
250 g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
džiovintų slyvų
jogurto/grietinės pagal skonį
Varškę pertriname su sviestu ir kiaušiniu. Įberiame druskos ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išminkome ir tešlą 30 min dedame į šaldytuvą.
Nuplauname slyvas.
Atšaldytą tešlą iškočiojame maždaug 0,5 cm storio, supjaustome skrituliukais, ant kiekvieno dedame po slyvą ir suvoliojame rutuliuką.
Koldūnus meskime į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame iki 15 min. Nepamirštame beverdant pamaišyti, kad koldūnai nepriliptų prie dugno. Beje, koldūnai bevirdami dar išsipūs, tad geriau juos daryti mažesnius, tiek, kiek reikia slyvai apvynioti.
Patiekiame su jogurtu arba grietine.
Turint likutį, jie kitą dieną labai puikiai susivalgys pašildyti - paskrudinti keptuvėje.
Gaminimo laikas: 30 min tešlą laikyti šaldytuve, 10-15 min virti.
Bon appetit!
Receptas iš Rimi lankstinuko.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą