2015 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Bulviniai blynai

Bulviniai blynai
Nėra mūsų šeimynoje dažnai valgomas šis patiekalas. Vyras kažkotais nuo mažens nemėgsta jų. Bet labai retais kartais, ypač šviežių bulvių sezono metu, jie visgi pas mus pagaruoja. Šiandien išsigryninau geriausią bulvinių blynų receptą, peržiūrėjusi įvairiausius komentarus, patarimus, gamybos variantus. Netgi pabandėme paragauti per vieną kartą, kad būtų lengviau palyginti, kelias skirtingas jų variacijas. Abu padarėme išvadą, kad mums skaniausias (vyrui turbūt tiksliau būtų - mažiausiai neskanus) yra paprasčiausias variantas. Tad šiandien jį ir išsisaugau, tuo pačiu pateikdama keletą galimų variantų, kaip blynus galima papildyti, paskaninti, praturtinti, paįvairinti. Ypač jei juos namuose valgote dažniau.

2-3 porcijoms:
~1 kg bulvių (7-8 bulvių)
1-2 svogūnų
1 a.š. druskos
žiupsnelio pipirų
1 kiaušinio (nebūtina)

Bulves ir svogūnus sutarkuojame bulvine tarka. Šaukštu nugriebiame kiek išeina be didelių pastangų skysčio. Beriame druskos, pipirų. Jei naudojame, įmušame kiaušinį. Išmaišome ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Jei keptuvė gera, riebalų tikrai nereikia per daug - tikrai nepridegs.

O štai kaip galima paįvairinti bulvinių blynų tešlą:
  • keliomis česnako skiltelėmis
  • porą šaukštų manų kruopų, jei norime, kad blynai būtų kiek traškesni
  • kokiu 100 g varškės (jei mėgstam)
  • dėl spalvos įdėti šaukštelį ciberžolės
  • tarkius papildyti tarkuotomis morkomis ar cukinijomis (galima tarkuoti burokine/bulvine ar sūrio tarka)
  • paskaninti prieskoninėmis žolelėmis
  • bulves tarkuoti ne bulvine, o burokine ar sūrio tarka
  • PADAŽUI galima naudoti tiesiog grietinę arba varškė+grietinė+krapai+marinuoti agurkėliai arba krienų padažas+lašiša ir t.t...
Bulviniai blynai

Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...