2015 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Greitas kriaušių pyragas


Šiandien namuose garavo dar vienas greitos gamybos pyragas. Kartais taip tingisi galvoti kažką įmantraus, o norisi tiesiog, kad koks nors šiltas desertas greičiau ir su mažomis pastangomis atsirastų šalia arbatos puodelio. Taip ir išbandomi tokie receptai, kaip šis. Apskritai, su kriaušėmis pyragai gaunasi tikrai ypatingi, jos taip skaniai pasaldina pyragą ir kartu neleidžia jam būti sausam. Am!

Pyragui reikės:
4 kriaušių, supjaustytų skiltelėmis
4 kiaušinių
150 g cukraus
125 g sviesto, tirpinto
150 g miltų
žiupsnelio druskos
2 a.š. kepimo miltelių
2-3 v.š. razinų

Nulupame kriaušes ir supjaustome skiltelėmis. Jas sudedame į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą arba tiesiog niekuo neteptą silikoninę formą.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Razinas užpilame karštu vandeniu.

Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki kol masė pabaltuos ir padvigubės - apie 5 min. Supilame išlydytą pravėsusį sviestą, išmaišome. Beriame miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Atsargiai išmaišome, suberiame nuplikytas razinas ir vėl išmaišome. Tešla gaunasi gana skysta - viskas gerai. Tešlą krečiame į kepimo formą ir kepame 40-45 min. Iškeptą galima apibarstyti cukraus pudra. Skaniausias šiltas!

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 40-45 min.

Skanaus!

Šaltinis: http://prairiesonpetals.blogspot.lt/2011/11/soft-pear-cake.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...