2015 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Burokėlių sriuba

Burokėlių sriuba

Gardžiausia man šią sriubą valgyti su bulvių koše - sakyčiau ideali vakarienė :).

Maždaug 2 litrams sriubos reikės:
2 l sultinio
1 burokėlio, tarkuoto burokine tarka
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
1 morkos, tarkuotos burokine tarka
2 v.š. pomidorų padažo
2-3 bulvių, pjaustytų kubeliais
2 saujų raugintų kopūstų, šiek tiek pakepintų (nebūtinai)
2 česnako skiltelių, sutrintų
druskos, pipirų, lauro lapų
1 v.š. acto
1 a.š. cukraus
žiupsnelio petražolių, susmulkintų

grietinės patiekimui

Pirma pasigaminam sultinio, jeigu neturime dar jo paruošto. Arba galima sriuboje vietoj sultinio tiesiog virti mėsos kukulius ar namines dešreles - juos sudedame pačioje pradžioje, užvirus vandeniui.

Įkaitintoje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių dedame sutarkuotą morką ir burokėlį (jei naudosime konservuotus burokėlius, juos sudėkime iki sriubos virimo pabaigos likus maždaug 10 min.), baigiant apkepti dedame pomidorų padažo ir leidžiame vėl viskam įkaisti. Burokėlio galima ir nekepinti, tada jį visų pirmą ir dedame į verdantį sultinį. Po kokių 10 min sudedame pakepintas daržoves. Dar po 10 minučių sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir šiek tiek pakepintus kartu su česnaku raugintus kopūstus (jei naudojame). Į sriubą įberiame druskos, pipirų, įdedame lauro lapų. Verdame dar apie 20 min arba kol bulvės išvirs. Likus 5 minutėms sudėkime smulkiai sukapotas petražoles, įpilkime acto (spalvai palaikyti), įdėkime šaukštelį cukraus. Jei yra laiko, leidžiam išvirtai sriubai dar šiek tiek pastovėti.
Tiekiame su šaukštu grietinės dubenėliui.

Kaip dar galima paįvairinti burokėlių sriubą:
  • dėti džiovintų ar šaldytų grybų (džiovintus grybus dedame pradžioje kartu su burokėliais, prieš tai juos keliom valandom užmerkiam)
  • dėti pupelių (jas į sultinį dėti pirmiausia, o jeigu naudojame konservuotas - paskiausiai, iki virimo pabaigos likus ~10 min)
  • dėti šviežio arba rauginto kopūsto
  • dėti šviežios pjaustytos paprikos ar pomidoro (link virimo pabaigos)
  • be morkų ir svogūnų galima kartu pakepinti ir supjaustyto saliero ar poro
Burokėlių sriuba su raugintais kopūstais
Bon Appétit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...