2016 m. lapkričio 22 d., antradienis

Agurkinė sriuba

Agurkinė sriuba


Visada norėjau pasigaminti namuose agurkinės sriubos, bet vis neprisiruošdavau - arba tuo metu neturėdavau rauginų agurkų šaldytuve (sakoma, kad ši sriuba skanesnė su raugintais agurkais, o ne marinuotais), arba tą dieną nebūdavau pasiruošusi perlinių kruopų, ar pan. Vaikystėje jos namie nevirdavome, nors tokia sriuba daug kam žinoma jau iš labai seniai. Paragauti jos vis tekdavo kavinėse, dažniau valgyklose, rodos, ji neretai būna ir darželių maisto meniu :). Pamenu, nėštumo pykinimo metu man ji labai tikdavo. Iš tiesų, labai paprastai pagaminama sriuba, su lengva rūgštele. 


Reikės:
1-1,5 l sultinio
~1/2 stiklinės perlinių kruopų 
2-3 bulvių
1 svogūno
1 morkos
lauro lapų
druskos, pipirų
1-2 raugintų agurkų
~1/3 stiklinės raugintų agurkų skysčio (nebūtina)


grietinės

Perlines kruopas užmerkiame per naktį, o jei norisi greičiau, keliom valandom užplikinam karštu vandeniu (kitu atveju šias kruopas reikės pakankamai ilgai virti). Į puodą pilam sultinį, sudedame perlines kruopas, kelis lauro lapus, kvapiuosius pipirus, įberiame druskos. Užviriname. Kol sriuba pilnai išvirs užtruks dar 30 min. Vienas kruopas dar paverdam 10 min. Per tą laiką svogūną susmulkiname ir sudedame į įkaitintą keptuvę, po kelių minučių sudedame kartu pakepti ir nedideliais kubeliais supjaustytą agurką. Supjaustome kubeliais bulves, burokine tarka sutarkuojame morkas ir sudedame į sultinį. Likus sriubai virti apie 10 min, sudedame svogūną su agurku, jei agurkai nelabai rūgštūs, įpilame ir agurkų skysčio, užviriname.
Jei norisi, patiekiame su šaukšteliu grietinės.

Pačioje sriubos virimo pabaigoje galima į sriubą dar smulkiai įtarkuoti cukinijos - suteiks sriubai šviežumo ir gaivumo jausmo.

Agurkinė sriuba

Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...