2016 m. lapkričio 15 d., antradienis

Obuolinis obuolių pyragas

Obuolinis obuolių pyragas
Turbūt pats paprasčiausias, pats tradiciškiausias obuolių pyragas - su daug obuolių. Sunkiausias darbas čia bus nulupti ir supjaustyti obuolius :). O jų tikram obuolių pyragui reikia daug. Tiek, kad tešla vizualiai sudarytų tik kokį trečdalį viso pyrago. Tai lyg obuoliai, apkepti tešloje :). Genialumas paprastume, niam! Sveikesnei pyrago variacijai galima įmaišyti  ir rupių kvietinių miltų - maždaug pusę visos miltų porcijos.

Pyragui reikės:
4-5 vidutinių obuolių
2 kiaušinių
1/2 stiklinės cukraus
100 g sviesto, lydyto
1 a.š. vanilės ekstrakto
100 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Po truputį supilame pravėsusį išlydytą sviestą, įpilame vanilės ekstrakto. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Šį mišinį išsijojame į tešlą ir lengvai išmaišome.
Pasiruošiame obuolius: juos nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome vienodais gabaliukais, galima ir didesniais. Obuolius įmaišome į tešlą ir viską paskirstome paruoštoje kepimo formoje. Kepame 180 C temperatūroje 50-60 min. Atvėsiname ir skanaujame!

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Obuolių pyragas su paprastais miltais (1) ir maišytais rupiais miltais (2)
Skanaus!
Šaltinis: http://joansfoodwanderings.blogspot.lt/2011/12/its-beginning-to-look-lot-like.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...