2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis

Kalafiorų keksiukai su dešrelėmis

Kalafiorų keksiukai su dešrelėmis
Jeigu yra tokia puiki, nenusileidžianti tradiciniam picos pagrindui kalafiorų pica, nekalbant apie jos didesnį maistingumą, tai kodėl negalėtų būti ir kalafiorų keksiukų? Su ta mintimi ir gimė skanių, minkštų, su vos jaučiamu kalafiorų poskoniu pikantiškų keksiukų receptas.

12-14 keksiukų reikės:
1 svogūno, pakepinto
1 ar 1/2 paprikos, pakepintos (nebūtina)
~300 g kalafioro, tarkuoto
2 kiaušinių
druskos, pipirų
1 stiklinės kefyro
150 g sūrio
~3 dešrelių (galima keisti k.r. kumpiu ar virta/kepta vištiena)
6-7 v.š. miltų (paprastus miltus keiskim į speltos ar kukurūzų miltus)
1/2 a.š. kepimo sodos

Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jei naudojame papriką, supjaustome kalafiorą (gausis smulkūs gabaliukai) ir, paprikoms suminkštėjus, sumetame į keptuvę - jiems apkepti nebūtina, bet būtų geriau, kad išgaruotų dalis juose esančio vandens. Todėl nustatome minimalią ugnį ir pagariname kokias penkias minutes.
gabaliukais ir po poros minučių sudedame pakepinti ir ją. Burokine tarka sutarkuojame
Per tą laiką dubenyje išplakame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, supilame kefyrą, įtarkuojame sūrį, sudedame plonomis riekelėmis ar gabaliukais pjaustytas dešreles, išmaišome. Galiausiai dedame su miltus, sumaišytus su soda. Tešla turėtų gautis tokia daugiau mažiau drimbanti, bet ne per tiršta, kad iškepę keksiukai nebūtų sausi.
Tešlą paskirstome į keksiukų ar kitokias formeles ir šauname į iki 190 C įkaitintą orkaitę maždaug 20 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~20 min.

Kalafiorų keksiukai su dešrelėmis

Skanaujame vienus ar su mėgstamu padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...