2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis

Vokiškas blynas arba Blynas orkaitėje

Blynas, keptas orkaitėje

Anglų kalba vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į "baby" jis savo dydžiu gerokai neatitinka :).
Šie blynai, o tiksliau blynas man labai patinka ne tik dėl jo ypatingo skonio, bet ir dėl to, kad pagaminus tešlą nereikia dar tiek pat laiko ar ilgiau stovėti prie keptuvės. O vaikamas neabejotinai patiks šios tešlos metamorfozės kepimo metu iš tešlos į blyną :).

3-4 porcijoms reikės:
4 kiaušinių
2-3 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
1 stiklinės pieno 
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės miltų
2-3 v.š. sviesto
Vokiškas blynas iškepė

Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Į kepimo indą sudedame sviestą ir kišam į orkaitę, kol šis išsilydys.

Dubenyje labai gerai išlakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Pilame pieną, vanilės ekstrakto ir galiausiai suberiame miltus, gerai išplakame. Neišsigąskite, kad tešla gaunasi skysta - karštoje temperatūroje su ja atsitiks neįtikėtini dalykai :). Tešlą pilame į ištirpusius sviestu pasidengusią kepimo formą ir šauname į orkaitę kepti 15-20 min, kol sutvirtės blyno paviršius, o kraštai parusvės.
Iškeptą atsargiai supjaustom į kelias dalis ir dedam tiesiai į lėkštę.

Kepimo temperatūra: 220 C.
Kepimo laikas: 15-20 min.

Vokiškas blynas

Neretai į tokių blynų tešlą yra dedama dar daugiau kiaušinių - stiklinei pieno ir miltų 6 vienetai kiaušinių. Tad jeigu jų šaldytuve turite nemažai ir negailite, tai tikrai pagal šį receptą drąsiai galite įmušti visus šešis :).
Blynų tešlą galima paskaninti cinamonu, o iškeptą blyną paskaninti cukraus pudra, sirupu, šviežia obuoliene su cinamonu ar šviežiomis uogomis (uogomis galima įdaryti ir patį blyną - į kepimo indą su sviestu sumesti puodelį ar pusantro uogų ir jas užpilti tešla). Jei jau lepintis, tai lepintis :). 


Recepto idėja

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...