2018 m. sausio 5 d., penktadienis

Speltos miltų aguonų pyragas su kriaušėmis

Speltos miltų aguonų pyragas su kriaušėmis
Šis puikiai tiks aguonų mėgėjams ir tiems, kurie nori "susidragauti" su sveikesniais miltais.
Nuotraukose matomas pyragas keptas su grikių ir avižų miltais , skonis puikus, o miltai nesuteikia jokio specifinio skonio.

Reikės:
500 g maltų aguonų
100 ml aliejaus
4 kriaušių
200 g viso grūdo spelta miltų (arba per pusę grikių + avižų miltų)
4 kiaušinių
50 g cukraus
2 bananų
0,5 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
pagardinti migdolo ar kokosų drožlėmis
Gaminam speltos  aguonų pyragą

Pirmiausia paruošiame aguonas: jas užplikome beveik karštu vandeniu (~80 C) ir, jei turime laiko, palaikome kelias valandas. Tada perplauname ir smulkiai sumalame. Į maltas aguonas įmaišome aliejų, smulkiai supjausytas kriaušes.
Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinių trynius su cukrumi iki baltumo. Supilame į aguonų masę.
Tada sudedame trinus bananus, suberiame miltus, cinamoną ir viską gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standokų putų ir po truputį pildami įmaišome į tešlą.
Tešla supilame į paruoštą kepimo formą, išlyginame paviršių ir kepame 40-45 min 180 C temperatūroje.
Ant dar šilto pyrago galima užbarstyti migdolų ar kokoso drožlių, kad šios priliptų.

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 40-45 min.

Speltos miltų aguonų pyragas su kriaušėmis

Skanaus!


Maisto technologės R. Bogušienės receptas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...