2018 m. vasario 28 d., trečiadienis

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai
Labai gardūs, saldūs, traškūs avižiniai sausainiai. Greitai pagaminami, tereikia iš vakaro ar prieš kelias valandas išsitraukti iš šaldytuvo sviestą, kad šis gaminant būtų minkštas. Pirmiausia reikia gerai išsukti sviestą su cukrumi - aš gaminimo procesą pradedu plastikiniame pailgame inde (pvz., kuris būna prie trintuvo), nes ten daug patogiau su elektriniu plakikliu išsukti sviestą, vėliau įmaišau kiaušinį ir galiausiai viską perdedu į dubenį, ten jau maišau su visais kitais sausais ingredientais.
O dėl cukraus tikrai verta naudoti būtent rudąjį, nes jis sausainiams suteikia išskirtinį ir labai tinkamą jiems skonį. Aš į kepinius paprastai dedu mažiau cukraus, šiuo atveju 110 g tikrai pakanka, o jei norit saldesnių - dėkit  iki 150 g.

Reikės (2 skardoms sausainių):
180 g sviesto, kamb.temperatūros
110-150 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
100 g miltų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
230 g avižinių dribsnių
80 g šokolado, gabaliukais

Pirmiausia sviestą gerai išsukame su cukrumi, tada įmušame kiaušinį ir išmaišome. Ir belieka sausieji ingredientai: įmaišome miltus, sumaišytus su druska, cinamonu ir kepimo milteliais (aš tame pačiame dubenyje šone visus juos susimaišau). Maišome, kol nebelieka sausų miltų. Tada supilame avižinius dribsnius ir išmaišome taip pat, kad nebeliktų sausų dribsnių. Galiausiai įmaišome ir gabaliukais pjaustytą šokoladą.

Gaminam avižinius sausainius
Imam šaukštą tešlos (ledų šaukštu arba tiesiog drėgnomis rankomis) ir dėliojame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Visus sausainius šiek tiek paspaudžiame drėgnu šaukštu ar mentele, kad būtų panašesni į sausainių formą - vėliau jie dar šiek tiek išsiplės.
Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min arba 170 C su vėjeliu apie 15-20 min.

Kepimo temperatūra: 180 C (viršutinis apatinis kaitinimas) arba 170 C (su vėjeliu)
Kepimo laikas: 15-20 min

Avižiniai sausainiai
Skanaus!

Idėja iš čia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...