2018 m. vasario 20 d., antradienis

Lietiniai su sūriu ir krapais

Lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius. Iškeptus lietinius ištepkime sviestu ir skanaukime su grietine - skonis bus kaip valgant blyninėje :). Beje, tešlą maišau su spelta miltais - dedu pusę šviesių, pusę tamsių pilno grūdo, gaunasi sveikesni, o ir skoniui tikrai nepamaišo. 
Kepame lietinius

Reikės (~4 porcijoms arba 10 lietinių):
500 ml pieno
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
2 v.š. aliejaus
240 g (arba ~2 stiklinių) miltų
150 g fermentinio ar kietojo sūrio
saujos žalumynų (krapų, svogūnėlių ir pan)

Dubenyje supilame pieną, imušame kiaušinius, įberiame druskos, supilame aliejų ir gerai išplakame. Tada suberiame miltus ir vėl labai gerai išplakame. Įtarkuojame sūrį, supjaustome žalumynus ir įmaišome į tešlą. Tešla gausis skysta. Įkaitintoje šiek tiek aliejumi išteptoje keptuvėje kepame plonus lietinius.
Ką tik iškeptus ištepame plonu sluoksniu sviesto. Skanaujame su grietine ar mėgstamu padažu.

Lietiniai su sūriu ir krapais

Labai gardu!


Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...