2018 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Pusryčiams mieliniai čirviniai blynai - iš vakaro

Mieliniai čirviniai blynai
Blynus mūsų šeima valgo kartą į savaitę ir labai retai kada standartinius, tačiau Užgavėnėms dažniausiai kepame mielinius blynus. Per šias Užgavėnes norėjosi kažko įdomesnio, todėl mielinius blynus kepėme čirvinių blynų keptuvėje. Beje, šią tešlą galima pasigaminti iš vakaro ir padėti į šaldytuvą - ryte labai greitai galėsime šeimynai pakepti šviežutėlių mielinių blynų. Taigi yra du variantai: pagaminus tešlą galima ją kildinti šiltoje vietelėje, užteks pusvalandžio, arba kildinti kelias valandas šaldytuve ir tada kepti - priklausomai, kaip mums patogiau. 

2-3 porcijoms reikės:
2 ir 1/4 stiklinės miltų
2 v.š. rudojo cukraus
30 g šviežių mielių arba ~12 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
1 ir 3/4 stiklinės pieno, šilto
1/3 aliejaus (tinka ir kokosų aliejus)
2 kiaušinių, kamb. temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto

Atskirame dubenėlyje mieles užpilame cukrumi ir atidedame keliom minutėm.
Dideliame dubenyje miltus sumaišome su druska (ir sausomis mielėmis, jei jas naudojame).
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, įpilame aliejaus ir pašildytą pieną (iki maždaug 35 C).
Mieles su cukrumi po truputį išmaišome, kol masė pasidarys skysta. Miltuose padarome duobutę ir į ją supilame mieles, taip pat kiaušinių mišinį. Viską išmaišome, kol gauname vientisą masę.
Tešlą dedame į šaldytuvą keliom valandom arba per naktį. Jei norime greičiau, dubenį padedame kur šiltai ir po pusvalandžio jau galime kepti blynus.

Mieliniai čirviniai blynai

Skanaus!


Šaltinis: http://comfortablydomestic.com/2016/03/easy-overnight-waffles/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...