2019 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Rudasis varškės pyragas su džiovintomis slyvomis

Rudasis varškės pyragas su džiovintomis slyvomis

Kodėl desertai tik savaitgaliais? Juk pakelti nuotaiką kaip tik labiau reikia savaitės pradžioje! Ypač kolegoms 🍵😊.
Tad šiandien dalinuosi išgirto varškės pyrago receptu. Taip, jis galbūt primena karališką kakavinį varškės pyragą, tačiau džiovintos slyvos ir rududu varškė padaro jį dar ypatingesnį...

Reikės (22-23 cm kepimo formai):
Tešlai
🔱 120 g sviesto
🔱 2 v.š. cukraus
🔱 2 v.š. kakavos
🔱 180 g miltų
🔱 1 a.š. kepimo miltelių
Varškės masei🔱 400 g varškės
🔱 2 kiaušinių
🔱 200 g Rududu (geriau kamb.temperatūros)
🔱 1 v.š. krakmolo
🔱 150 g džiov. slyvų

Prikaistuvyje išlydome sviestą kartu su cukrumi ir kakava. Dideliame dubenyje išsijojame miltus su kepimo milteliais, supilam sviesto mišinį, įdedam grietinės ir gerai išmaišom. Gaunasi minkšta, glotni tešla. ~1/3 tešlos geriau dedam į šaldiklį (greičiau sukietės), likusią dalį galima į šaldytuvą - kol darysim įdarą (foto ant pyrago viršaus nebuvo dėta tešlos, tad galimi du variantai).
Atskirai į varškę įmušam kiaušinius, sudedam rududu, krakmolą, išmaišom ir sutrinam blenderiu.
Kepimo formos dugną ir šonus išklojame tešla (iš šaldytuvo). Sukrečiam pusę varškės masės, išdėliojam slyvas, pabaigiam dėti varškę ir išlyginam paviršių. Ant viršaus užtarkuojam tešlos likutį (iš šaldiklio) Šaunam kepti 180 C karštyje apie 40-45 min.
Iškepus paliekam bent pusvalandį atvėsti. O dar tvirtesnis jis bus pilnai atvėsęs.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 40-45 min.
Rudasis varškės pyragas su džiovintomis slyvomis


Skanios arbatos su pyragu! 🍮

Recepto šaltinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...