2019 m. kovo 9 d., šeštadienis

Sviestiniai sausainiai arba Sausainiai iš 4 ingredientų

Sviestiniai sausainiai
Nors sviestiniai sausainiai (butter cookies) yra išties greitai ir paprastai pagaminami, su minimaliu skaičiumi ingredientų, bet ir jų skonis ypatingas... Turbūt daugelis yra vienur ar kitur jų ragavę, o galbūt nepagalvojot, kad visai paprastai jų galima pasigaminti ir namuose :). Jie yra labai sotūs, tad tikrai per daug neprisivalgysit!

Reikės (~10-12 sausainių):
150 g sviesto, kamb. temperatūros
50-100 g (1/4-1/2 stiklinės) cukraus 
~200 g (1,5 stiklinės) miltų
1 kiaušinio trynys

Į dubenį sudedam minkštą sviestą, cukrų ir miltus. Viską rankomis išmaišome ir maigome tol, kol nebelieka sausų miltų. Įdedam iš anksto paplaktą trynį ir išmaišom. Suformuojam iš tešlos kamuolį.

Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
Pasiruošiam paviršių, ant kurio kočiosime tešlą. Ji kočiojasi labai lengvai, svarbu ne per stipriai, kad tešla išliktų glotni. Jeigu tešla per daug lipni, galima atidėti 15 min šaltai, kad lengviau su ja dirbtųsi.
Gaminam sviestinius sausainius
Tešlą iškočiojam maždaug 0,5 cm storumo. Randam formelę ar tiesiog puodelį/stiklinę ~7 cm skersmens (galima ir didesnius) ir išspaudžiam apskritimus. Juos perdedam ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir šaunam kepti ~15 min arba kol sausainiai įgaus lengvai auksinį atspalvį (aš savo orkaitėje panaudojau grill funkciją paskutinėm minutėm, bet šiaip jie neturėtų paruduoti).

Sviestiniai sausainiai

Skanios arbatos!



Šaltinis: "Step by step cakes" knyga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...