2021 m. birželio 9 d., trečiadienis

Greiti avižiniai blynai be gliuteno

Greiti avižiniai blynai be gliuteno

...Kai norisi saldesnių pusryčių, bet tuo pačiu ir sveikų, neapsunkinančių :). Blynai puikiai iškepa ir be jokių įprastų miltų, tik verta žinoti tris purių, minkštų blynų paslaptis: 1) rekomenduojama tešlai naudoti kambario temperatūros produktus, tada tešla bus puresnė, kepant labai gražiai išsikels; kefyrą netgi siūloma pašildyti iki ~60 C temperatūros, bet gerai būtų ir jeigu jis bus bent kambario temperatūros - šiltame kefyre sodai daug lengviau atlikti savo kildinimo misiją 2) pagamintai tešlai leisti pastovėti 10 min - kad viskas išbrinktų ir vėlgi tai padėtų padidinti tešlos purumą 3) pakilusios tešlos nemaišyti, kad neišeitų oras.Viską jau žinom, belieka eiti ir gaminti!

2 porcijoms reikės:
150 g (1,5 puodelio) avižinių dribsnių
1 kiaušinio

žiupsnio cukraus, kruopelės druskos
250 ml kefyro, šilto
1 a.š. kepimo sodos
1 v.š. aliejaus

Greiti avižiniai blynai be gliuteno - gamyba

Visų pirma sutrinam trintuvu ar kavamale avižinius dribsnius iki miltų birumo. 

Dubenyje išplakame kiaušinį su druska ir cukrumi, supilame aliejų, šiltą kefyrą, gerai įmaišome sodą. Suberiame sutrintus avižinius dribsnius, išmaišome ir atidedame tešlą 10 min pastovėti. Tešlai pakilus jos maišyti nebereikėtų

Atsargiai semiam šaukštu ir dedam į gerai aliejumi įkaitintą keptuvę nedidelius blynelius. Kepam ant vidutinės ugnies, ne per didelės, kad blyneliai spėtų sutvirtėti. Atsargiai apverčiam ir dar porą minučių pabaigiam kepti kitą pusę. 

Greiti avižiniai blynai be gliuteno

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...