2021 m. birželio 15 d., antradienis

Morkų pyragas su migdolais ir razinomis

Morkų pyragas su migdolais ir razinomis
 

Mielai nustebino šis sveikuoliškas pyragas - puikiai tiko kaip sveika saldi alternatyva, o vaikai net prie morkų neprisikabino :).

Reikės:

🥕 250 g viso grūdo miltų (naudojau tamsius speltos)
🥕 1 a.š. kepimo miltelių

🥕 žiupsnelio cinamono
🥕 50 g medaus
🥕 150 ml pieno
(augalinio arba įprasto)
🥕 50 g kokosų aliejaus
🥕 200 g morkų
, tarkuotų
🥕 50 g migdolų (ar kitokių riešutų)
🥕 80 g razinų (ar kitokių džiovintų uogų)

Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cinamonu. Prikaistuvyje ant lengvos ugnies palydome medų ir kokosų aliejų (jei kietas). Įmaišome pieną. Viską supilame ir įmaišome į sausą mišinį.

Smulkiai sutarkuojame morkas, migdolus susmulkiname (pagal norą - galima iki gabaliukų arba iki miltų), razinas nuplikome karštu vandeniu ir gerai nuvarviname. Morkas, susmulkintus riešutus ir razinas suberiame į tešlą ir išmaišome. 

Masę supilame į kepimo skardą, kad gautųsi ~3-3,5 cm sluoksniu (naudojau pailgą) ir kepame apie 45 minutes - iš pradžių 190 C, vėliau, jei per greit pradeda ruduoti, sumažiname iki 180 C.

Kepimo temperatūra: 180-190 C.
Kepimo laikas: ~45 min.

Morkų pyragas su migdolais ir razinomis

SKANAUS!

 

Receptas iš "Sveikos mitybos standartas"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...