2015 m. sausio 5 d., pirmadienis

Mielinė pynė su aguonomis ir razinomis

Tokią pynę labai mėgsta ne tik valgyti, bet ir kepti mano vyras :) Pradžiai jam reikėjo tik šiek tiek pagalbos jau pynant pynutę, o visa kita jis puikiai susitvarkė, o galiausiai turėjom skaniausią kepinį. Kaip ir visus mielinius kepinius, jį skaniausia valgyti pirmą, o dar šiek tiek ir antrą dieną. Tad skanaus ir netaupykite!


Tešlai:
18 g šviežiu mielių
300 g miltų
125 ml pieno, šilto
50 g sviesto
45 g cukraus + 1 a.š.
1 kiaušinio, kambario temperatūros

Aptepimui:
kiaušinio trynio ir lašelio pieno

Pirmiausia sužadinkime mieles. Į dubenį suberkime miltus, sudėkime mieles ir pirštais įtrinkime į miltus. Užbarstykime 1 a.š. cukraus ir keliais lašais pašildyto pieno, tada palikime pastovėti, kol pasiruošime skystą masę.
Likusį pieną, sviestą ir cukrų pašildykime, kol sviestas ištirps - svarbiausia ne per karštai, o taip, kad dar būtų galima į skystį įkišti pirštą ir palaikyti. Tada plakant šluotele įmušti kiaušinį. Šią masę įpilti į miltus ir užminkyti elastingą tešlą - minkyti apie 10 min. kol tešla pasidarys nebelipni, o dubuo švarus. Uždengti dubenį rankšluoščiu ir palikti 1 valandai, kad pakiltų. Tešlai pakilus, ją padalinkime į 3 lygias dalis, jas išvoliokime juostelėmis ir supinkime kaip piname kasą. Dėkime į norimą formą (mes dėjome tiesiog į didelę plokščią skardą, nes vyrui labiau patinka tokios formos pynė) ir vėl pakildinkime pridengus apie 30 min.
Pakilusią pynę atsargiai aptepkime kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, dėkime į įkaitintą orkaitę ir kepkime, kol susidarys graži lengvai ruda plutelė.

Kepimo temperatūra: 160 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.



Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...