2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Baltarusiški varškėčiai arba varškėčiai su įdaru


Šią savaitę mūsų virtuvėje, galėčiau pasakyti, šeimininkauja varškė ir jos patiekalai. Gavau iš mamos didžiulį dvikilograminį gabalą naminės varškės ir sugalvojau, kad šį kartą nedėsiu aš jos į šaldiklį, o sunaudosiu iš karto vienam ir kitam ir trečiam patiekalui. Šį kartą galvodama apie vakarienę prisiminiau jau kelis kartus anksčiau gamintus vadinamus baltarusiškus varškėčius. Arba varškėčius su įdaru. Bet šį kartą, kaip užmačiau vienam bloge, nusprendžiau juos kepti ne papločiais, bet keksiukų formelėse. Kadangi kai pirmą kartą juos kepiau šiek tiek turėjau problemų su įdaro pabėgimu iš varškėčio :). O varškėčiai keksiukų formelėse, sakyčiau, puiki idėja - ne tik kad reprezentatyviai atrodo, bet ir pasidaro mobilesni, tad tinkami iškyloms :).
Iš šio kiekio gausime apie 12 sočių varškėtukų.
Baltarusiški varškėčiai

Varškėčių tešlai reikės:
500 g varškės
2 kiaušiniai (iš jų vienas trynys įdarui)
2-3 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
100 g miltų (puikiai tinka pusę baltų, pusę pilno grūdo speltos)

Įdarui reikės:
150-160 g grietinės
~1 v.š. cukraus
1 trynio
1 v.š. miltų

Varškę ištriname su cukrumi, druska, vienu kiaušiniu ir vienu baltymu. Išmaišome, beriame miltus, išmaišome vėl ir galiausiai išminkome rutulį. Iš jo imame nedidelį tešlos kąsnį ir juo padengiame keksiukų formeles daugmaž iki viršaus (suformuojame kaip dubenėlius), palikdami viduryje skylutę įdarui. O įdarui skirtą grietinę sumaišome su cukrumi, tryniu ir miltais. Išpilstome jį ir varškėčius ir juos kepame 200 C 20-30 min.

Varškėčių tešla paruošta
Patiekiame su uogiene ar grietine, ar jogurtu, o man dar labai patinka uogienės ir grietinės miksas :).

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.


Skanaus!

Idėjų semiausi čia ir čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...