2017 m. kovo 22 d., trečiadienis

Moliūginiai keksiukai su rikota

Moliūginiai keksiukai su rikota

Jeigu šiuo metu moliūgų sezonas arba turime namuose užsilikusį moliūgą, būtinai išsikepkim iš jų ir kokį saldų patiekalą. Vienas iš variantų - šie moliūginiai keksiukai, kurių skonį puikiai papildo rikotos sūrio "kepurėlės". Minkšti ir purūs keksiukai labai nudžiugins ir vaikus.

~12-14 keksiukų reikės:
2 kiaušinių
150 g (3/4 stiklinės) cukraus
400 g moliūgų piurė
120 ml (1/2 stiklinės) aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
220 g (1 ir 3/4 stiklinės) miltų
žiupsnelio druskos
1 a.š. kepimo sodos
1 v.š. moliūgų pyrago prieskonių
1/2 stiklinės razinų (nebūtina)

Viršui:
250 g rikotos sūrio
1 kiaušinio trynio
2-3 v.š. cukraus
2 a.š. vanilės ekstrakto

Komentarai:
1) moliūgų piurė labai lengva pasidaryti iš moliūgo: nuluptą moliūgą supjaustome vienodo dydžio gabaliukais ir pakepame orkaitėje apie 30-40 min. Išimame, sutriname blenderiu ir turime moliūgų piurė, kurią galima panaudoti labai įvairiems patiekalams. Amerikos parduotuvėse nesunku rasti tokios moliūgų tyrės, o Lietuvoje neteko matyti.
Dar greitesnis variantas moliūgų gabaliukus išvirti verdančiame vandenyje, užtruks tik 10 min. Šiek tiek išsamiau paskaitykite čia.
2) į moliūgų pyrago prieskonių  sudėtį įeina vienodom dalim cinamonas, kardamonas, maltas imbieras bei perpus mažesne dalimi gvazdikėliai, juod. pipirai ir muskatas. Tikėtina, kad tokių prieskonių neturėsime nusipirkę, tad galima juos susimaišyti namuose arba į pyrago tešlą tiesiog įdedam po žiupsnelį bent kelių minėtų prieskonių, kuriuos labiau mėgstam. Beje, labai panaši prieskonių sudėtis yra ir vadinamame meduolių prieskonių mišinyje.

Gaminame.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C.

Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius, supilame cukrų, moliūgų piurė, aliejų ir vanilės ekstraktą, ir viską labai gerai išmaišome. Atskirai išmaišome miltus, druską, sodą, prieskonius ir išsijojame į tešlą. Suberiame razinas. Viską lengvai išmaišome. Atidedame.

Dubenėlyje rikotą išmaišome su tryniu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.

Keksiukų formeles padengiame silikoninėmis arba popierinėmis formelėmis. Kiekvieną formelę užpildome apie 3/4 tešlos, o ant viršaus dedame gerą šaukštelį rikotos įdaro. Kiekvieną keksiuką lengvai "pabraižome" įvairiomis kryptimis su šakute ar mediniu pagaliuku. Kepame apie 20 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~20 min.

Moliūginiai keksiukai su rikota

Skanaus!

Šaltinis: http://www.thenovicechefblog.com/2015/11/pumpkin-cream-cheese-swirl-muffins/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...