Bulvienė |
Reikės:
1,5 l sultinio
1 svogūno
0,5 poro
2 morkų
0,5 saliero gumbo
~1 kg bulvių
4-5 frankfurto pieniškų dešrelių
saujos šviežių/šaldytų petražolių
Užviriname sultinį.
Supjaustome svogūną, porą ir sumetame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kai svogūnai pasidaro permatomi, kartu sudedame ir kubeliais pjaustytas morkas bei salierą. Labai smulkiai nereikia, daržovėse liks daugiau vitaminų - sriubą virimo pabaigoje vis tiek sutrinsime. Daržoves pakepiname, kol morkos kiek suminkštės. Bulves supjaustome kubeliais. Kepintas daržoves ir bulves sumetame į užvirusi sultinį. Sumažiname ugnį, puodą uždengiame ir verdame apie 25 min. Tada viską sutriname grūstuve arba elektriniu trintuvu (blenderiu).
Jeigu neturime frankfurto dešrelių (jautienos ir kiaulienos mišinys), žinoma, tiks ir paprastos mėgstamos pieniškos dešrelės. Jas supjaustome kiek įstrižai, riekelėmis. Sumetame į išvirusią sriubą ir dar kelias minutes paverdame.
Beje, knygoje rašo, kad vietoj dešrelių į sriubą prieš patiekiant galima įdėti keletą juostelių rūkytos lašišos.
Patiekiame su sauja petražolių.
Bulvienė |
Skanaus!
Receptas iš knygos Valgių gaminimo menas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą