Avižiniai bananiniai blyneliai |
P.s. Čia ir vėl karaliauja neseniai atrasti ir labai maloniai nustebinę avižiniai miltai.
Be glitimo. Be pieno produktų.
2 porcijoms reikės:
🍌 2 kiaušinių
🍌 2 prinokusių bananų
🍌 2 v.š. kokosų aliejaus arba sviesto, ištirpinto
🍌 2 a.š. citrinos sulčių
🍌 1 a.š. vanilės ekstrakto
🍌 1 stiklinės (95 g) avižinių miltų
🍌 0,5 a.š. kepimo sodos
🍌 1 a.š. cinamono
🍌 žiupsnelio malto muskato
🍌 žiupsnelio druskos
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius ir sudedame sutrintus bananus. Aš juos tiesiog pagniaužau rankomis ir dedu tiesiai į dubenį.
Ant silpnos ugnies lengvai palydome kokosų aliejų (ar sviestą), nuimame nuo ugnies. Įpilame citrinos sulčių, vanilės ekstrakto. Viską supilame į bananų masę.
Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, sodą, cinamoną, muskatą ir druską. Šį mišinį beriame į skystąją tešlos dalį ir lengvai išmaišome, tik kol viskas tolygiai pasiskirsto. Tešla gaunasi pakankamai tiršta. Jei yra laiko, tešlą paliekame 15 minučių pastovėti.
Kepame vidutinio dydžio blynus, iš vienos pusės apie 3 minutes ir iš kitos pusės apie minutę, arba kol lengvai paruduoja.
Avižiniai bananiniai blyneliai |
Šaltinis: http://www.texanerin.com/banana-pancakes/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą