2017 m. vasario 15 d., trečiadienis

Avižiniai blyneliai su citrinos aromatu

Avižiniai blyneliai su citrinos aromatu
Be glitimo. Be laktozės (pieno produktų). Turėjau laikinai atsisakyti pieno produktų ir tai buvo puiki proga atrasti naujų skonių. Šie blyneliai tikrai nustebino savo puikiu turtingu prieskoniu. Juos kepsiu dar ne kartą net ir tada, kai pieno produktų nebereikės riboti. Jie tiesiog kitokie. Ypatingi. Ir visą šį subtilumą suteikia avižiniai miltai, kurie jiems labai tinka.

Apie AVIŽINIUS MILTUS. 
  • Avižinių miltų rasime ne kiekvienoje parduotuvėje, tačiau juos lengvai galima pasigaminti ir namų sąlygomis iš avižinių dribsnių - tiesiog sutrinti trintuvu (blenderiu). Vieną stiklinę avižinių miltų gausime iš maždaug 1 ir 1/4 stiklinės avižinių dribsnių (malant dribsnius gausime 3/4 paversto į miltus kiekio). 
  • Dar reikia turėti omenyje, kad avižiniai miltai paprastai turi šiek tiek salsvumo, tad į receptus reikėtų dėti mažiau saldinančių medžiagų. 
  • Kadangi šie miltai neturi gliuteno, jie nesuteikia gaminiui tiek purumo ir lengvumo, kiek balti kvietiniai miltai. Todėl receptuose, kurie reikalauja mielių ar kepimo miltelių, šių reikėtų įdėti kiek daugiau nei įprastai gaminant su kvietiniais miltais. Avižiniai miltai kepiniui suteikia daugiau drėgnumo. 
  • Jeigu norime pakeisti recepte naudojamus įprastus miltus į avižinius, vietoj 1 stiklinės kvietinių miltų reiktų naudoti 3/4 stiklinės avižinių miltų (2 stiklinių kvietinių miltų = 1,5 stiklinės avižinių miltų ir t.t.).
  • Avižinius miltus tinka naudoti ir mėsytei prieš kepimą apvolioti vietoj kvietinių miltų.
Blyneliams reikės (2 sočioms porcijoms):
1 kiaušinio 
1/2 stiklinės obuolių tyrės/obuolienės
1 stiklinės migdolų ar kitokio augalinio pieno 
1 citrinos žievelės ir šlakelio citrinos sulčių
2 v.š. klevų/agavų sirupo
~1,5-2 stiklinių avižinių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. aguonų arba kokoso drožlių

Į dubenį įmušame kiaušinį ir jį paplakame. Dedame obuolienę, pilame pieną, įtarkuojame citrinos žievelės, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame sirupo. Į šį mišinį suberiame atskirai sumaišytus avižinius miltus su kepimo milteliais ir aguonomis/kokosų drožlėmis. Tešla gaunasi pakankamai tiršta. Pamaišome tik kol viskas gerai pasiskirsto, per daug nereikia.
Kepame įkaitintoje keptuvėje (galima kokosų aliejuje) iš abiejų pusių - iš vienos apie 3 minutes, iš kitos apie pusę minutės.
Skanaujame su mėgstama uogiene ar sirupu.

Avižiniai blyneliai su citrinos aromatu
Kepant blynus proporcijos gramas į gramą tikrai nėra būtinos, tad matuojant ingredientus greičiausia ir patogiausia naudoti vienodo dydžio stiklinę.

Skanaus!
 
Receptas: http://www.thehealthymaven.com/2016/03/lemon-poppyseed-pancakes.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...