2017 m. vasario 5 d., sekmadienis

Raugintų kopūstų sriuba

Raugintų kopūstų sriuba

Kopūstai turi daug vitamino A ir C, taip pat vertingų antioksidantų. Dar vertingesni yra rauginti kopūstai. Žinomos istorijos apie keliautoją Džeimsą Kuką, kai skorbuto (ligos, kai pasireiškia vitamino C trūkumas) protrūkio laikais, savo kelionėje jis prarado tik vieną jūreivį dėl šios ligos, nes savo tolimoje ekspedicijoje vežėsi daugybę statinių raugintų kopūstų. Tad šių kopūstų pavartoti bent kelis kartus per žiemą, sakyčiau, tiesiog būtina. Man asmeniškai labai skaniai valgosi ir tiesiog raugini kopūstai kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

Reikės:
1,5 l sultinio
3-4 bulvių
1 svogūno
1 česnako skiltelės
1 morkos
~1,5 stiklinės raugintų kopūstų
2 v.š. pomidorų padažo arba 0,5 stiklinės pomidorų sulčių (nebūtina)
1 a.š. cukraus

Užverdame sultinį ir sudedame kubeliais pjaustytas bulves. Kol šios verda pasiruošiame kitas daržoves: smulkiai supjaustome svogūną ir sudedame į įkaitintą aliejumi keptuvę, po kelių minučių sudedame ir susmulkintą česnaką, dar po minutės tarkuotas morkas. Kiek pasitroškinus šioms daržovėms, prie jų kiek suminkštėti įdedame ir raugintus kopūstus. Po 20 min. išvirus bulvėms, sudedame kepintas daržoves ir sriubą paverdame dar bent 20 min.
Pabaigoje galima dar į sriubą įdėti pomidorų padažo arba įpilti pomidorų sulčių.
Įdedame šaukštelį cukraus ir viską paverdame dar 5 minutes. Jei niekas neskubina, leidžiame sriubai bent šiek tiek pastovėti.
Tiekiame su grietine, galima su duona ar bulvių koše.

Raugintų kopūstų sriuba

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...