2017 m. vasario 21 d., antradienis

Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas


Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
 Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina. Taip, kaip mėsos įdarą "įvelkame" į tortiliją ar lavašą ar kitokią tešlą (gamindami kibinus, čeburekus), taip skanų patiekalą galima gauti ir mėsos bei mielinės tešlos derinyje. Reikės tik kiek daugiau laiko, kol mielinė tešla iškils. O visa kita visai nesudėtinga. 

Reikės:
Papločiui
25 g mielių
1 a.š. cukraus
1 stiklinės pieno
70 g sviesto
3-4 stiklinių miltų
žiupsnelio druskos

Įdarui
400 g maltos mėsos
200 g šviežių kopūstų
1 poro arba svogūno
3 česnako skiltelių
2 morkų
1 paprikos
žiupsnelio druskos
1 a.š. raudonėlio
1/2 stiklinės grietinės
kiaušinio aptepimui

Darome paplotį. Į dubenėlį sudedame mieles, užberiame cukrumi ir keliom minutėm atidedam. Ant silpnos ugnies pašildome pieną kartu su sviestu, kad šis ištirptų. Jeigu pienas pernelyg įkaista, reikės jį atvėsinti iki ~35 C arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną. Mieles su cukrumi palengva išmaišome, kol masė tampa skysta.
Į didelį dubenį išsijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę ir į ją pilame mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).Viską išmaišome ir tada įdarbinam rankas - gerai išminkome, bent kelias minutes. Iš tešlos padarome kamuolį ir pridengę rankšluosčiu leidžiama pakilti apie valandą arba kol tešla maždaug padvigubės.

Ruošiame įdarą. Keptuvėje apie 5 minutes pakepiname svogūną/porą, sudedame trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles. Sudedame maltą mėsą ir pakepame, kol gražiai apkeps. Kol mėsa kepa, burokine tarka sutarkuojame arba smulkiai supjaustome kopūstą ir morkas, nedideliais gabaliukais supjaustome papriką. Daržoves sudedame į keptuvę su mėsa ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname prieskoniais ir grietine.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Tešlą padaliname perpus ir iškočiojame du kepimo skardos dydžio lakštus. Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padengiame kepimo popieriumi ir įklojame vieną lakštą. Tolygiai paskirstome visą įdarą. Kitu tešlos lakštu užklojame įdarą ir gerai sujungiame pakraščius. Aptepame kiaušiniu, šakute pribadome daug skylučių. Kepame orkaitėje 20-30 min.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.

Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Receptas iš knygos Kepiniai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...