2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Vegetariškas avinžirnių troškinys

Avinžirnių troškinys
Avinžirniai, kaip ir kitos ankštinės daržovės, yra puikus gerai pasisavinamų baltymų šaltinis. Populiariausi patiekalai iš avinžirnių yra falafelių kotletukai ir humusas. Bet šįkart norėjosi dar iš kitos pusės atskleisti šiuos žirnius ir kartu praplėsti raciono su šiuo ingredientu galimybes. Šiandien pas mus namuose pietums garavo avinžirnių troškinys - ir aš labai džiaugiuosi, kad ne tik man labai patiko jo skonis, bet ir mažametis vaikas šveitė per daug nesigilindamas, ką čia naujo ragauja :). 
Šio patiekalo minusas tik tas, kad, kaip ir kitas ankštines daržoves, jas būtina pamirkyti kelias valandas ir reikės ilgokai pavirti. Viso šito galime išvengti patiekalui naudodami konservuotus avinžirnius.

Troškiniui reikės: 
1 stiklinės avinžirnių, sausų (arba 1,5 stiklinės virtų, arba 2 skardinės (~800 g) konservuotų avinžirnių)
2-3 lauro lapelių
1 svogūno
2-2,5 stiklinės nuoviro nuo avinžirnių arba karšto vandens, arba sultinio
1 svogūno
1-2 česnako skiltelių
2 morkų
1 pomidoro
1 v.š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
baziliko, raudonėlio 

Iš vakaro arba maždaug 8-10 val šaltame vandenyje užmerkiame stiklinę avinžirnių. Vandens pilame gerokai virš avinžirnių, nes jie išmirkę kone patrigubės. 
Išbrinkusius avinžirnius sudedame į puodą, juos užpilame maždaug dvigubai didesniu kiekiu šalto vandens ir užverdame. Vandeniui užvirus įmetame lauro lapelių, per pusę perpjautą svogūną. Paliekame avinžirnius virti ant silpnos ugnies 1,5-2 val. Druskos į vandenį įberiame tik virimo pabaigoje - kitu atveju druska gali trukdyti avinžirniams pakankamai suminkštėti.

Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Apkepame kelias minutes ir dedame susmulkintą česnaką, pakepame pusę minutes. Sudedame kubeliais pjaustytas morkas, jas pakepiname dar apie 10 min. Tada sumetame ir kubeliais pjaustytą papriką, smulkiai supjaustytą pomidorą, įkrečiame pomidorų pastos, pabarstome druska, pipirais, kitais prieskoniais ir išmaišome. Viską užpilame avinžirnių nuoviru (turėtų viską apsemti), o jei naudojame konservuotus - tuomet tiesiog karštu vandeniu arba sultiniu. Užviriname ir troškiname apie 20-30 min. arba kol troškinys sutirštės ir morkos suminkštės. Paragaujame troškinio skysčio ir patikriname, ar netrūksta jokių prieskonių.
Galima patiekti su virtais ryžiais.

Avinžirnių troškinys

Skanaus!


Šaltiniai: http://healthiersteps.com/recipe/chickpea-stew-gluten-free-vegan/
http://www.inspiredtaste.net/26952/how-to-cook-dried-chickpeas/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...