2021 m. balandžio 27 d., antradienis

Biskvitinis obuolių pyragas su traškia plutele

Biskvitinis obuolių pyragas su traškia plutele
 

Minkštas, bet ne šlapias, gardus obuolių pyragas su daug obuolių ir paskaninta sviesto-cinamono plutele. Receptas iš Beatos Kepinių knygos, cukraus, kaip visada, mažinau (originaliame recepe 150 g), o miltus naudojau speltos, trečdalį iš jų - tamsius. Kepimo miltelius keičiau soda - su grietine ji čia puikiai sureaguoja. Mažojo kulinaro pageidavimu ant viršaus dar padėliojom ir banano riekelių, ir jos tikrai tiko :).

Reikės:
3 kiaušinių
100 g rudojo cukraus
200 ml grietinės
200 g miltų

0,5 a.š. kepimo sodos
(arba 1 a.š. kepimo miltelių)
500 g obuolių (~5 vidutinio dydžio obuolių)

Pyrago viršūnei reikės:
50 g sviesto
1 v.š. cukraus
1 v.š. cinamono

Obuolius nulupame (galima nelupti, jei obuoliai naminiai ir švieži) ir supjaustome skiltelėmis arba kubeliais. Gerai būtų aplieti citrinos sultimis, kad neparuduotų, trumpam juos atidedame. 

Kiaušinius iki baltumo išsukame su cukrumi. Įmaišome grietinę (gerai būtų, jei ji būtų kamb. temperatūros), taip pat sodą. Suberiame miltus, gerai išmaišome. 

Į paruoštą skardą supilame pusę tešlos, ant jos išdėliojame pusę obuolių, tada sukrečiame likusią tešlą ir galiausiai - likusius obuolius (galima papildyti bananais ir pan.).  

Šauname kepti į iki 190 C įkaitintą orkaitę 35-40 min. 

Pyrago viršūnei, prieš pat baigiant kepti pyragui, išlydome sviestą, į jį įmaišome cukrų ir cinamoną. Iškepusį pyragą ištraukiame ir jo viršų apliejame paruoštu mišiniu. Leidžiame šiek tiek pravėsti.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.

 

Biskvitinis obuolių pyragas su traškia plutele

Biskvitinis obuolių pyragas su traškia plutele

Skanaus!

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...