2021 m. balandžio 9 d., penktadienis

Susukta boba su razinomis

Tinka šv. Velykų stalui, bet nebūtinai. Boba arba tiesiog labai skanus mielinis pyragas, pilnas džiovintų vaisių (galima kokių labiau mėgstat - šįkart gaminom su razinom).

Reikės:
500 g miltų
25 g mielių
100 g cukraus
2 kiaušinių
, kamb. temperatūros
1 a.š. druskos
80 g sviesto
, kamb. temperatūros
200 ml pieno

Įdarui:
250 g džiovintų abrikosų
200 g razinų
100 g cukraus
50 g sviesto

Pirmiausia mieles užpilam šiek tiek cukraus ir atidedam. Po 5 min jas išmaišom, kol gaunasi skysta masė.

Dideliame dubenyje į miltus įmaišome cukrų, druską, padarome viduryje duobutę ir į ją supilam pašildytą (ne karštą) pieną, ištirpusias mieles, paplaktus kiaušinius (geriau, kad nebūtų šalti ir neatšaldytų pieno), išmaišom, sudedam minkštą sviestą, viską pamaišom, galiausiai išminkom. Tešla turi būti tąsi. Pridengtą tešlą padedam 1 val į šiltą vietą. Pakilusią tešlą dar kartą išminkome ir iš jos iškočiojame 0,5 cm storio lakštą. 

Įdarui džiovintus abrikosus smulkiai supjaustome. Sviestą ištriname su cukrumis, razinomis ir džiov. abrikosais. Gautą masę tolygiai užtepame ant lakšto ir atsargiai suvyniojame kaip vyniotinį. Jį supjaustome vienodo storio riekėmis ir glaudžiai sutalpiname pjauta puse į viršų sviestu išteptoje formoje (26-28 cm skersmens). Leidžiame dar kartą pakilti 20-30 min. 

Kepame 175 C įkaitintoje orkaitėje ~35 min arba kol gražiai paruduoja.

Kepimo temperatūra: 175 C.
Kepimo laikas: 1 val tešlos kildinimas + 20 min pjausnių kildinimas + 35 min kepimas orkaitėje

Kaip recepte, siūloma, iškeptą kepinį galima paskaninti 100 g abrikosų džemo - šiltą bobą aptepti pašildytu džemu. 

 

Skanaus! 

 

Šaltinis: žurnalas Velykų patiekalai, Moters savaitgalio virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...