2021 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Varškės sausainiai (tausojantis patiekalas)

 Originalus tokių sausainių, dažnai vadinamų "bučinukais", receptas buvo jau seniau pateiktas čia - kur naudojama daugiau riebalų, riebesnė varškė, balti miltai - žodžiu, viskas, kas įprasta desertams :).Tuo tarpu, šie sausainiai labiau tinkami besilaikantiems dietos, besilaikantiems sveikos mitybos principų ir vaikams. Šis receptas paimtas iš tausojančių patiekalų technologinių kortelių sąrašo. Paragavus tokių sausainių, išties galima pamėgti tamsius miltus :). Verta pabandyti!
Pagal originalų receptą turėtų būti naudojama 0,5 proc riebumo varškė, bet, žinoma, tinka ir riebesnė - priklausomai, kokie jūsų poreikiai. Jeigu ruošiatės valgyti tik savuose namuose ir neturėsite svečių, recepto normą galima mažinti viską dalinant iš 2. 

Reikės:
500 g varškės (0.5 proc rieb.)
500 g  viso grūdo speltos miltų
180 g sviesto
, kamb. temperatūros
100 g
nerafinuoto cukraus
10 g kepimo miltelių

žiupsnelio druskos
papildomai cukraus apibarstymui

Varškę pertriname ir sumaišome su miltais, sviestu, kepimo milteliais ir druska. Paruoštą tešlą uždengiam arba suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30 min. 

Tada iškočiojam ploną lakštą ir išspaudžiam nedidelius apskritimo formos pusgaminius. Kiekvieną iš jų apibarstome cukrumi ir dukart perlenkiam per pusę, darkart apibarstom cukrumi (galima ir cinamonu) ir išdėliojam į padengtą skardą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, kol gražiai apskrus. 

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 30 min šaldytuve + 30 min kepimas orkaitėje

 

Skanaus!


Receptas iš technologinės kortelės (Sveikatai palankus)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...