2021 m. balandžio 12 d., pirmadienis

Kišas su lašiša

 

Labai patiko toks rūkytos lašišos panaudojimo būdas. Visi ingredientai atrodo puikiai subalansuoti tobulam skoniui. Beje, tešlą galima pasigaminti iš anksto, tada likusi gamyba užims visai nedaug laiko. 

 
Reikės (~24 cm formai):
(tešlai)
🥗 200 g miltų
🥗 100 g sviesto, šalto
🥗 4-5 v.š. šalto vandens
🥗 žiupsnelio druskos
(įdarui)
🥗 150 g rūkytos lašišos
🥗 1 poro
🥗 40 g sviesto
🥗 150 ml pieno
🥗 2 kiaušinių
🥗 3 v.š. grietinės
🥗 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
🥗 saujos krapų
 
Ruošiam tešlą.
Tešlai miltus išmaišom su sviestu (man patogiausia jį sutarkuoti), įberiam druskos ir pirštais maigom, kol nebelieka sausų miltų. Įpilam vandenį (gerai trumpam įdėti į šaldiklį), nebeminkom, tik lengvai suspaudžiam, kad viskas sukibtų į skritulį, apdengiam ir dedam 15 min į šaldytuvą.
 
Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiojam tešlą maždaug kepimo formos dydžio (kiek didesnį - šonams). Tada atsargiai perkeliam ją į sviestu išteptą formą. Dedam į šaldytuvą bent 10 min (arba ir ilgesniam, jei kepsim, pvz., kitą dieną). Iš esmės šis etapas nebūtinas, bet tešlai suteiks tvirtumo.
 
Ruošiam įdarą.
Porus supjaustom apskritimais ir lengvai apkepinam juos svieste. Kiaušinius išplakam su grietine, pienu, įdedam garstyčių, druskos, smulkiai supjaustytus krapus.
 
Iškepam pyrago pagrindą 190 C temp. 20-25 min (geriau kepti uždėjus balasto, t. y. kokių sunkių kruopų - uždėti jas ant kepimo popieriaus, po 15 min nuimti - bet nieko labai baisaus ir be balasto :)).
Apkepus pagrindui išdėliokim porus, pjaustytus lašišos gabaliukus ir užpilam gerai išmaišytą kiaušinių plakinį.
Pyragą atsargiai perkeliam į orkaitę ir kepam jau vėsesnėje - 160 C karštumo orkaitėje 35-40 min.
 
 
Kepimo temperatūra: 190 C (20 min) pagrindas + 160 C (35 min) visas pyragas
Kepimo laikas: 15 min į šaldytuvą (tešla) + 10 min į šaldytuvą (tešlos pagrindas) + 20 min pagrindo kepimas orkaitėje + 35 min viso pyrago kepimas orkaitėje
 


Skanaus!
 
 
Receptas iš Beatos knygos "Kepinių knyga"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...