2021 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

Kadai panyro troškinys

Kadai panyro troškinys
 

Kai kažkada seniai viename indiškame vegetariškų patiekalų restorane pirmą kartą paragavau panyro troškinio, buvau sužavėta, neužilgo nusipirkau garam masalos prieskonių ir išbandžiau pasigaminti jo namuose, sužinojusi, kad paslaptingu pavadinimu panyro sūrį galima tiesiog pakeisti mums įprastu saldaus pieno sūriu. Ir ką gi, gana greit namuose skanavau kaip restorane :). Ir iki dabar, kai namuose turiu daugiau minėto sūrio, gaminu kažkurios rūšies panyro troškinį: su špinatais, baklažanais arba šį - su pomidorais :). Prie tokio troškinio labai tinka basmati ryžiai, bet nebūtina.

Reikės:
🧀 250 g panyro sūrio (saldaus pieno sūrio), pjaustyto kubeliais
🧀 5-6 skiltelių česnako
🧀 ~5 cm imbiero, tarkuoto
🧀 2 svogūnų, smulkiai supjaustytų
🧀 4-5 pomidorų, sutrintų į tyrę
🧀  1/2 a.š. garam masalos prieskonių
🧀  1/2 a.š. ciberžolės
🧀  2 a.š. raud. čili miltelių
🧀 1 paprikos, gabaliukais
🧀 1 v.š. maltos arba saujos šviežios kalendros (jei mėgstat, aš - ne :))
🧀  3/4 stiklinės vandens
🧀 1/2 stiklinės grietinėlės

🧀  žiupsnio druskos

Įkaitintoje (sviestu arba aliejumi) keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą česnaką ir (tarkuotą) imbierą - apie 1 minutę (neperkepinam!), sudedam labai smulkiai pjaustytą svogūną - kepinam apie 5 minutes. Pomidorus sutrinam iki tyrės, supilame į keptuvę ir troškinam 5 minutes, beriam ciberžolės, garam masalos prieskonių (ir kalendros), čili miltelių, sumetam kubeliais pjaustytą papriką ir pakepinam apie 3 minutes (kad dar išliktų traškumo), įpilam vandens, grietinėlės, įberiam druskos pagal skonį. Užkaitinam ir suberiam kubeliais pjaustytą sūrį. Viską patroškinam apie 3 minutes. Pabaigoje, jei norisi, užberiam šviežios kalendros.

Ir viskas, skanaujam :).

Kadai panyro troškinys


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...