2021 m. rugsėjo 24 d., penktadienis

Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis

Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis
 

Gal metus ar du ruošiausi ir rinkausi pirkti šiaudeliais tarkuojančią tarką, tai užtruko, nes vis, atrodo, neradau kokybiškos. Bet jau kai nusipirkau, pačios pirmos salotos, kurias išbandžiau tarkuodama šiaudeliais, buvo šios. Nori nenori, bet morkų salotos, sutarkuotos burokine tarka arba šiaudeliais, skiriasi. Taip pat ir kitų daržovių. Gaunasi kaip du skirtingi patiekalai. Ir štai aš pagaliau pasiruošusi atrasti šiaudeliais tarkuotų daržovių patiekalų lobyną :). Šios salotos išties labai gardžios ir tikrai verta nepatingėti (dėl ko aš dažnai kai kuriuos ingredientus "apeidavau") ir naudoti išvardintus prieskonius - atsiskleis ypatinga naudojamų produktų tarpusavio harmonija. Nes salotos tokios jau yra - joms reikia ir traškumo, ir salsvumo, ir ryškesnio skonio. Visa tai čia ir yra.

Salotoms reikės:
🥕 2-3 morkų, šiaudeliais
🥕 1-2 kietesnių kriaušių (su odele), šiaudeliais
🥕 1 mažesnio brokolio, smulkinto
🥕 saujos migdolų riešutų, sutrintų
🥕 4 v.š. moliūgų sėklų arba saulėgrąžų, pakepintų
Pakepinimui: 🥕 1 a.š. aliejaus + kario + paprikų miltelių + cinamono + druskos

Užpilui: 🥕alyvuogių aliejaus + šlakelio citrinos sulčių + 1 a.š. medaus + druskos

---

Morkas ir kriaušes sutarkuojame šiaudeliais. Brokolį smulkiai supjaustome. Migdolus sugrūdam iki smulkesnių gabaliukų. Viską suberiam į vieną dubenį. 

Įkaitintoje keptuvėje pilame lašą aliejaus, suberiame sėklas ir prieskonius: maišydami pakaitiname. Pabaigoje užbarstome druskos.

Užpilą pilame ant daržovių ir užbarstome sėklomis. Skanių vitaminų!

Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis

 

 

Receptas iš Beatos daržovių knygos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...