2021 m. rugsėjo 21 d., antradienis

Trupininis obuolių (kriaušių) pyragas su biskvitu

Trupininis obuolių (kriaušių) pyragas su biskvitu

Įdomesnis obuolių pyragas - biskvitinio ir trupininio pyrago giminaitis :). Obuolių arba juos galima keisti kriaušėmis ar slyvomis. Kai turiu namuose kriaušių, visada kepu su jomis, nes jos duoda pyragui tikrai išskirtinį skonį - nors žalių aš pati nelabai mėgstu, bet kepiniuose jos visai kas kita..

Reikės:
🍐 2 kiaušinių
🍐 150 ml grietinės
🍐 100-150 g cukraus
🍐 150 g miltų
🍐 1 a.š. kepimo miltelių
🍐 5 vid. dydžio obuolių (~800 g) arba kriaušių arba slyvų
 
Trupiniams:
🍐 120 g sviesto
🍐 150 g cukraus
🍐 150 g miltų
🍐 1 v.š. cinamono
 
1. Į dubenį įmušam kiaušinius, sudedam grietinę, cukrų, miltus su kep. milteliais ir plakam, kol pasidarys vientisa gana tiršta tešla. 
2. Trupiniams dubenyje šaltą sviestą su miltais sutrinam iki trupinių ir įmaišom cukrų bei cinamoną.
3. Biskvito tešlą pilam į paruoštą kepimo formą, ant tešlos išdėliojame skiltelėmis supjaustytus obuolius (kriaušes) ir tolygiai užbarstom trupinius.
4. Pyragą kepam iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
 
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~1 val.
 
Trupininis obuolių (kriaušių) pyragas su biskvitu
 
 
SKANAUS! 

 
Iš Beatos kepinių knygos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...