2021 m. rugsėjo 19 d., sekmadienis

Obuolienės pyragas su razinomis ir riešutais

 

Obuolienės pyragas su razinomis ir riešutais

Jau prieš keletą metų teko atrasti, kad obuolienė puikiai tinka pyrago tešlai - pyragui ji suteikia tiek puikų skonį, tiek ir gerą tekstūrą, ji gali pakeisti netgi riebalus tešloje arba sumažinti jų kiekį. Šį pyragą, angliškai pavadintą "Old-fashioned applesauce cake" kepu tuomet, kai nespėjam pribaigti stiklainio obuolienės su blynais, o laukti, kol surūgs, irgi nesinori. Ir toks panaudojimo būdas labai pasiteisina - išeina labai minkštas, purus, skanus ir sotus pyragas, puikus obuolių, razinų ir riešutų derinys.

Reikės:
🍏 2 stiklinių (250 g) miltų (labai tinka dalį pakeisti tamsiais miltais)
🍏 1 a.š. kepimo miltelių
🍏 1 a.š. kepimo sodos

🍏 žiupsnelio druskos
🍏 2 a.š. obuolių pyrago prieskonių mišinio
(cinamonas + šiek tiek muskato ir kvapiųjų pipirų)
🍏 115 g sviesto, minkšto
🍏 1 stiklinės (200 g) cukraus (labai tiktų rudasis)
🍏 2 kiaušinių
🍏 šlakelio vanilės ekstrakto
🍏 2 stiklinių obuolienės
(jei ji saldi - dedam mažiau cukraus)
🍏1/2 stiklinės pieno
🍏 1 stiklinės razinų
🍏 1 stiklinės graikinių riešutų

Sumaišom sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius (jei neturim mišinio, įberiam iš išvardintų prieskonių kokių turim). 

Sviestą išsukam iki baltumo, tada išsukame jį su cukrumi, įmušam po vieną kiaušinį vis paplakdami, šliukštelim vanilės ekstrakto, sukrečiam obuolienę, pilam pieną, viską išplakam. Tada suberiam sausą mišinį, lengvai išmaišom. Galiausiai įmaišom nuplikytas ir nusausintas razinas, susmulkintus riešutus.

Tešlą sukrečiame į pasirinktą kepimo formą (šįkart dėjau į skylėtą silikoninę kepimo formą) ir šaunam kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~45 min

SKANAUS!

Obuolienės pyragas su razinomis ir riešutais


Recepti idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...