2021 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis
 

Avinžirnius "atradau" prieš kokius šešerius metus. Per tą laiką teko išbandyti įvairių patiekalų su jais, visgi mėgstamiausias mūsų avinžirnių patiekalas yra su įprastom kepintom daržovėm ir pomidorais, šalia patiekiant ryžius arba kartais juos įmaišau kartu. Per tą laiką teko sužinoti ir išbandyti įvairius desertų receptus su avinžirniais - o taip, jie labai tinka sveikiems desertams, skonis gaunasi turtingas, o apie avinžirnius juose net neįtartum. Taigi labai universali daržovė, rekomenduoju dažniau naudoti :).

Reikės:
🧆 ~500 g avinžirnių (virtų arba konservuotų)
🧆 2 paprikų
🧆 3 skiltelių česnako
🧆 druskos, pipirų
🧆 1 v.š. sezamo sėklų

Padažui:
🧆 1 v.š. medaus
🧆
šlakelio citrinos sulčių arba acto
🧆 3 v.š. pomidorų padažo
🧆 2 v.š. sojos padažo
🧆
šiek tiek vandens

Garnyrui čia labiausiai tiktų ryžiai, tad galima pirma juos uždėti virti :). Aš mėgstu naudoti ruduosius basmati ryžius (dėl arseno pėdsakų ryžiuose, geriau juos užsimerkti iš vakaro, o virti didesniame kiekyje vandens, po to nupilti).

1. Pirmiausia išsiverdam avinžirnius (užmerkiam dvigubu kiekiu vandens per naktį ir verdam apie 1 val) arba perplaunam konservuotus avinžirnius ir nuvarvinam. 

2. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, sudedam pailgai pjaustytas paprikas, pabarstom druskos, pipirų ir pakepinam 4-5 min. ant kiek aukštesnės kaitros, kol šios apkeps ir šiek tiek suminkštės. 

3. Sudedam smulkiai pjaustytą česnaką ir pakepinam 1 min. 

4. Suberiam paruoštus avinžirnius ir patroškinam kelias minutes.

5. Padažui sumaišom medų, citrinos sultis, pomidorų ir sojų padažą, šliukštelim šiek tiek vandens. Jį supilame į keptuvę ant avinžirnių ir viską dar patroškiname apie 10 min. Pabaigoje užberiame sezamo sėklų ir išmaišome. Jau galima skanauti!

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis


Recepto idėja iš čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...