2021 m. spalio 8 d., penktadienis

Cukinijos troškinys su ryžiais arba kuskusu

 

Cukinijos troškinys su kuskusu (vietoj morkų - baklažanas)

Dažniausiai cukiniją įvairiuose receptuose (pvz., blynų, pyragų) reikėdavo sutarkuoti. Taip ji lyg ir pasislepia, bet kartu patiekalą praturtina, padaro drėgnesnį ir sotesnį. Tuo tarpu į troškinius išties daug geresnę, tvirtesnę tekstūrą cukinija išlaiko supjaustyta kubeliais. Teko kažkada bandyti gaminti grikių troškinį su cukinijomis, jas tuomet tarkavau, ir gavosi kone "pliurzė", na, tąkart ji patiekalui ne padėjo, bet jį sugadino. O šįkart - puikus vegetariškas daržovių patiekalas, išbandytas su ryžiais ir su perliniu kuskusu, ir su įvairiais daržovių deriniais - bet nėkart nenuvylė :).

Reikės:
🍅 1 cukinijos (jei mažos - bent 2)
🍅 1 svogūno
🍅 1-2 morkų
🍅 1 paprikos
🍅 1-2 pomidorų
🍅 2-3 v.š. ryžių ar kitokių kruopų
🍅 kelių česnako skiltelių
🍅 krapų saujos
🍅 ~2 v.š. grietinės

1. Pirmiausia uždedam virti kruopas
2. Cukiniją supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sumetame į ją cukinijas, pabarstome druska ir troškinam 10-15 min ant mažesnės ugnies.
3. Tuo metu atskiroje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių sudedam burokine tarka tarkuotą morką, dar po kelių minučių kubeliais pjaustytą papriką, ir pabaigoje supjaustytą pomidorą.
4. Kepintas daržoves sukrečiam ant cukinijos, suberiam išvirtas kruopas, gerai išmaišom ir leidžiam viskam dar pasitroškinti ~10 min.
5. Pabaigoje įmaišome smulkiai supjaustyto česnako, krapų ir grietinės. Paragaujam, jei trūksta, įdedam dar druskos, pipirų. Po ~2 min galima jau serviruoti :).

Cukinijos troškinys su ryžiais

Cukinijos troškinys su kuskusu (vietoj morkų - baklažanas)

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...