2021 m. spalio 28 d., ketvirtadienis

Varškinis pyragas su vynuogėmis

 

Varškinis pyragas su vynuogėmis

Varškės pyragas įdomus ne tik tuo, kad jame gana neįprastą vaidmenį atlieka vynuogės, bet ir su įdomiu, pyragui suteikiančiu tvirtumo ir traškumo varškės tešlos pagrindu. 

 Pyrago tešlai reikės (~24 cm skersmens formai):
🍇
150 g varškės
🍇 2 kiaušinių
🍇 75 g cukraus
🍇 6 v.š. aliejaus

🍇 žiupsnelio druskos
🍇 250 g miltų
🍇 1 a.š. kepimo miltelių


Varškės įdarui reikės:
🍇
400-500 g vynuogių be sėklų
🍇 2 kiaušinių
🍇 žiupsnelio druskos
🍇 100 g cukraus
🍇 350 g varškės
🍇 50 g manų kruopų
🍇 citrinos žievelės

1. Tešlai skirtus kiaušinius išplakame iki putų, įberiam druskos, sukrečiam varškę (jei yra nors kiek skysčio, jį nupilam), įpilam aliejų ir išplakam. Miltus kartus su kepimo milteliais išsijojame į tešlą ir iš pradžių išmaišyti, po to išminkyti rankomis, kol tešla taps vientisa. Atidedam.

2. Įdarui kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų ir trynius išplakam kartu su cukrumi iki baltumo. Sudedam manų kruopas, citrinos žievelę ir varškę, viską išmaišome. Galiausiai atsargiai įmaišome baltymus, kad kuo mažiau prarastume oro. 

3. Kepimo formą ir jos kraštus padengiam tešlos lakštu. Galima jį prieš tai iškočioti ant miltuoto paviršiaus ir perkelti. Ant tešlos sukrečiam varškės masę ir išlyginam paviršių. 

4. Ant varškės masės išdėliojam per pusę perpjautas vynuoges. Pyragą kepam iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Iškepus leidžiame atvėsti.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 40 min.


Varškinis pyragas su vynuogėmis

Varškinis pyragas su vynuogėmis

Varškinis pyragas su vynuogėmis

 

Receptas iš knygos "Kepimo džiaugsmai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...