![]() |
Moliūginiai varškėčiai |
Kiekvienais metais, atėjus moliūgų sezonui, išverdu šių varškėčių - jie tikrai ypatingi.. Varškėčiai išeina labai minkštučiai, su lengvu moliūgo prieskoniu.
---
Reikės (4 porcijoms):
![🎃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t86/1/16/1f383.png)
![🎃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t86/1/16/1f383.png)
![🎃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t86/1/16/1f383.png)
![🎃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t86/1/16/1f383.png)
![🎃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t86/1/16/1f383.png)
![🎃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t86/1/16/1f383.png)
1. Dubenyje išplakam kiaušinį su druska, sudedam varškę, moliūgų tyrę, cukrų ir gerai ištrinam, kad neliktų varškės gumuliukų. Galiausiai suberiam miltus. Masė gausis vis dar lipni - taip ir turi būti.
2. Atriekiam maždaug 1/4 tešlos ir ant gerai pamiltuoto paviršiaus išvoliojam pailgą volelį. Taip padarom su visa tešla - 4 volelius. Svarbiausia gerai apmiltuoti, tešla bus labai minkšta. Volelius supjaustom mažais gabalėliais. Kiekvieną jų apvoliojam miltuose - tai suteiks jiems tvirtumo ir virdami neiširs, nors tešla ir minkšta.
3. Užvirinam didesnį puodą vandens ir į verdantį pasūdytą vandenį atsargiai sudedam varškėčius (aš juos dedu su plačiu kiaurasamčiu). Prieš dedant vandenį pamaišom, taip varškėčiai neprilips prie dugno, patekę lyg į viesulą
. Nuo iškilimo verdam 2 min.
![🙂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
4. Į dubenį įdedam sviesto gabaliuką ir gerai nuvarvinę sudedam visus varškėčius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą