2021 m. spalio 30 d., šeštadienis

Moliūginiai varškėčiai

 

Moliūginiai varškėčiai

Kiekvienais metais, atėjus moliūgų sezonui, išverdu šių varškėčių - jie tikrai ypatingi.. Varškėčiai išeina labai minkštučiai, su lengvu moliūgo prieskoniu.
 
---
Reikės (4 porcijoms):
🎃 250 g varškės
🎃 250 g moliūgų tyrės
🎃 1 kiaušinio
🎃 žiupsnelio druskos
🎃 1-2 v.š. cukraus
🎃 ~2 stiklinių miltų 
 
1. Dubenyje išplakam kiaušinį su druska, sudedam varškę, moliūgų tyrę, cukrų ir gerai ištrinam, kad neliktų varškės gumuliukų. Galiausiai suberiam miltus. Masė gausis vis dar lipni - taip ir turi būti. 
 
2. Atriekiam maždaug 1/4 tešlos ir ant gerai pamiltuoto paviršiaus išvoliojam pailgą volelį. Taip padarom su visa tešla - 4 volelius. Svarbiausia gerai apmiltuoti, tešla bus labai minkšta. Volelius supjaustom mažais gabalėliais. Kiekvieną jų apvoliojam miltuose - tai suteiks jiems tvirtumo ir virdami neiširs, nors tešla ir minkšta. 
 
3. Užvirinam didesnį puodą vandens ir į verdantį pasūdytą vandenį atsargiai sudedam varškėčius (aš juos dedu su plačiu kiaurasamčiu). Prieš dedant vandenį pamaišom, taip varškėčiai neprilips prie dugno, patekę lyg į viesulą 🙂. Nuo iškilimo verdam 2 min. 
 
4. Į dubenį įdedam sviesto gabaliuką ir gerai nuvarvinę sudedam visus varškėčius. 
 
Skanaus!
 
Moliūginiai varškėčiai

 
 
Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...