2021 m. spalio 14 d., ketvirtadienis

Ryžių apkepėlė be miltų

Ryžių apkepėlė be miltų
 

Toks, sakyčiau, keistas patiekalas, kurį buvau seniai nusižiūrėjusi išbandyti, bet vis nelikdavo ryžių po kitų patiekalų. O tam šis receptas ir yra - pagaminti, jeigu lieka ryžių likučių ir nebėra kur dėti. Tik pagaminusi pasidomėjau, kad čia, pasirodo, totoriškas pyragas šis ale ryžių pudingas. Sakyčiau, kažkas tarp apkepo, pyrago ir pudingo. Daug kiaušinių, be jokių miltų. Pateiktas receptas yra bazinis, bet, manau, galima drąsiai jį pagardinti dar vienu kitu mėgstamu ir tinkančiu ingredientu (pvz., razinomis). Šį kartą apkepą pagardinau banano riekelėmis.

Reikės:
🍚 500 g virtų ryžių
🍚 5 kiaušinių
🍚 3-5 v.š. cukraus
🍚 200-300 ml pieno
🍚 100 g sviesto
, lydyto

Visų pirma labai gerai išplakame kiaušinius - iki purumo. Idealiu atveju reiktų išplakti atskirai trynius ir atskirai baltymus (abu su žiupsneliu druskos) - tuomet baltymus supilti pačioje pabaigoje. O jei taupom laiką - gerai išplakam visus kiaušinius kartu su cukrumi. Tada į juos supilam pieną, suberiam ryžius, galiausiai tirpintą sviestą ir gerai išmaišom. 

Ryžių masę supilam į aliejumi išteptą kepimo formą (naudojau pailgą kekso formą) ir šaunam kepti į iki 190 C įkaitintą orkaitę 45 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 45 min

Ryžių apkepėlė be miltų

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...