2021 m. spalio 12 d., antradienis

Trinta kalafiorų ir paprikų sriuba

Trinta kalafiorų ir paprikų sriuba
 

Sriuba vien iš paprikų gautųsi kiek per stipraus skonio, tačiau derinyje su kalafioru (žiediniu kopūstu) jos puikiai tiko!  Raudonosios paprikos sriubai suteikia ryškesnę spalvą, aš dėjau tokias, kokias turėjau jau prinokusias, tad "suėjo" ir geltonosios :). Daržovių kiekis labai priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norisi. Jeigu norėtųsi tikrai tirštos, prie nurodyto kiekio sultinio galima dėti maždaug 5 paprikas ir visą didesnį kalafiorą.

Reikės:
🫑 3-4 raudonųjų paprikų
🫑 1 kalafioro

🫑 druskos, pipirų, aliejaus
🫑 1 svogūno
🫑 kelių česnako skiltelių
🫑 džiovinto čiobrelio, maltos rūkytos paprikos
🫑 5 stiklinių (~1,2 l) sultinio

Paprikas perpjaunam per pusę, išimam sėklas. Kalafiorą suskaidom į mažesnius žiedynus. Daržoves išdėliojam kepimo skardoje, pašlakstom aliejumi, apibarstom druska, pipirais ir pašauname kepti orkaitėje 200 C temperatūroje 25 min.

Per tą laiką keptuvėje pakepiname svogūną, po kelių minučių įmetam ir pasmulkintą česnaką, įberiam malto čiobrelio ir maltos rūkytos paprikos, trumpai pakepinam ir išjungiam.

Sultinį užviriname. Į jį sukrečiame pakepintus svogūnus su česnakais ir daržoves iš orkaitės. Viską paverdame 15 min. Tada su trintuvu sutriname, kol visos daržovės susitrina ir sriuba gaunasi švelnios tekstūros.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 25 min orkaitėje + virimas 15 min

Trinta kalafiorų ir paprikų sriuba

SKANAUS! 



Recepto idėja čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...