2021 m. spalio 23 d., šeštadienis

Šokoladinis tinginys su zefyrais

Šokoladinis tinginys su zefyrais

Jei jau gaminti saldžiai ir savaitgaliui, tai galima ir paeksperimentuoti su cukrumi :). Visų pirma svarbu, kad vaikams būtų smagu virtuvėje, kad jie padarytų atradimų, kokių skanių dalykų galima pasigaminti patiems namuose, apeinant parduotuves.
Patiekalas greit pagaminamas, tik čia svarbiausia neskubinti vaiko, o leisti jam kiek įmanoma padaryti viską pačiam, žinoma, priklausomai, koks amžius. Tai gali ir užtrukti, tereikia nusiteikti :).

Reikės:
🍪 140 g sviesto
🍪 300 g juodojo šokolado
🍪 ~250 g "Gaidelio" sausainių
(nepilni du pakeliai - nes begaminant reikia ir vieną kitą sausainį padegustuoti :)
🍪 100 g mažų spalvotų zefyrų

1. Paimam didelį dubenį - taip vaikams bus patogiau trupinti sausainius ir neaptrupinti ant stalo ir grindų. Kiek įmanoma smulkesniais gabaliukais sulaužome sausainius. Ant jų suberiam zefyriukus. Atidedam.

2. Nedideliame puode sudedam sviestą ir šokoladą, ir ant nedidelės ugnies, vis pamaišant, leidžiam viskam po truputį išsilydyti. Gerai išmaišom, jei reikia, paplakam šluotele.

3. Šokoladinę masę užpilam ant sausainių ir viską labai gerai išmaišom. Pasirinktą kepimo formą padengiam kepimo popieriumi ir šaukštu sukrečiam tinginio masę. Išlyginam paviršių. Uždengiam kepimo popieriaus kraštu viršų. "Šaunam" į šaldytuvą bent 3-4 valandoms arba geriausia per naktį.

Kantrybės ir skanaus! :)

Šokoladinis tinginys su zefyrais

 

Recepto idėja iš seno žurnalo :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...