2021 m. spalio 31 d., sekmadienis

Varškės tešlos pica

Varškės tešlos pica
 

Greitas ir šiek tiek sveikesnis, sotesnis variantas, jei norite picos  - alternatyva įprastai mielinės tešlos picai. Labai patiko. Iš pateiktos normos gali išeiti dvi vidurinio dydžio picos, jeigu norite kepti orkaitės kepimo skardoje, galima daryti ir vieną. Tešlą visai gerai prieš tai apkepti orkaitėje, kaip kad rašoma recepte, bet taip pat galima kepti ir iškart su visais produktais, tiesiog ji tada bus kiek mažiau apkepusi.

Tešlai reikės (2 vnt. 24-26 cm skersmens):
🍕 200 g (1,5 stikl.) miltų
🍕 200 g varškės
🍕 80 ml aliejaus
(arba 3-4 v.š.)
🍕 1 kiaušinio
🍕 žiupsnelio druskos
🍕 0,5 a.š. kepimo sodos

1. Į dubenį sukrečiam varškę, pilam aliejų, įmušam kiaušinį ir viską šakute ar šaukštu ištrinam. Beriam druskos ir miltus, sumaišytus su kepimo soda. Viską gerai išmaišom, o po to baigiam minkyti rankomis.

2. Kol ruošim ingredientus ant picos, tešlą dedam 20-30 min į šaldytuvą - kad soda sureaguotų su varške.

3. Įdarui dedam tai, ką mėgstam ir tai, kas tiktų ir ant picos. Mes mėgstam dėti keptos krūtinėlės arba karšto rūkymo kumpio, taip pat virtų kiaušinių, pakepinto svogūno ir paprikos, marinuotų agurkų, paplėšyto mocarelos sūrio etc.

4. Ištraukus iš šaldytuvo, dėka sodos, tešla turėtų būti šiek tiek puresnė. Paruošiam kepimo skardą ir joje rankomis iškočiojame tešlą (galima tai daryti ir ant miltuoto paviršiaus su kočėlu, o po to perkelti į skardą), padarome lygų paviršių. Šaunam apkepti pagrindą 10 min orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C. Tada ištraukiam, aptepam pomidorų tyre ar padažu ir sudėliojam visus ingredientus (jų neturėtų būti per daug ar per storai, kad neužgožtų tešlos pagrindo, nes jis nebus storas). Kepam dar apie 10 min arba kol sūris gražiai išsilydys.

Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 10 min tešlos pagrindas + 10 min su įdaru  

Varškės tešlos pica - gamybos procesas

Varškės tešlos pica

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...