2021 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Bandelės su mėsos įdaru

Bandelės su mėsos įdaru

 

Šias bandeles galima gaminti ir su kitu mėgstamu įdaru - virtų bulvių, svogūnų ar pan. Iš šios normos bandelių gaunasi tikrai nemažai, tad, jei nėra didesnių poreikių, aš dažniausiai iškepu iš maždaug pusę tešlos bandelių su mėsa, o iš kitos pusės - bandelių su cinamonu ar aguonom, ar varške. Puikiai tinka, tešla labai minkšta :).

Tešlai reikės:
🍞 600 ml pieno, šilto
🍞 ~30 g šviežių mielių (11 g sausų mielių)
🍞 2 v.š. cukraus
🍞 0,5 a.š. druskos
🍞 2 v.š. aliejaus
🍞 800 g miltų
🍞 100 g sviesto
🍞 1 kiaušinio
aptepimui

Mėsos įdarui reikės:
🍞 ~500 g mėgstamos mėsos, virtos
🍞 1 svogūno

1. Pirmiausia į dubenį supilam pieną - šiek tiek pašildytą (pieno temperatūra turėtų būti kiek šiltesnė nei kambario temp.). Beriam sausas mieles (jei naudojam šlapias - atskirai į dubenėlį ant jų užberiam cukraus ir išmaišom, kol gaunasi skysta masė), cukrų, druską ir išmaišom. Jei yra laiko, paliekam 10 min pastovėti, kad mielės sureaguotų. Bet jei skubam - tai nebūtina. Įpilam aliejų ir beriam miltus. Mieliniuose kepiniuose aš dažniausiai įberiu ir dalį tamsių speltos miltų, ~200 g tamsių miltų tikrai nepagadins

2. Tešlą gerai išmaišom su šaukštu, vėliau perimam į rankas. Pabaigoje įmaišome ir sviestą - minkom tešlą vis perlenkdami pusiau, sluoksnį ant sluoksnio, kol sviestas įsimaišo į tešlą. Galiausiai gautą kamuoliuką pridengiam rankšluosčiu ir leidžiam tešlai kilti šiltoje vietoje 30-60 min arba dedam į šaldytuvą 1,5-2 val.

3. ĮDARUI: keptuvėje pakepiname svogūną, išvirtą mėsą sutrinam blenderiu ir viską sumaišome. Pagardinam druska, pipirais.

4. Tešlai pakilus "atsiriekiam" nedidelį kamuoliuką, jį suplojam delnais ir dedam apie šaukštą mėsos įdaro. Pirštais užspaudžiam ir suformuojam kamuoliuką, dedam į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą. Bandeles šauname kepti 160 C temperatūroje. Po 15 min atidarome orkaitės dureles ir bandeles aptepam kiaušinio plakiniu (po du kartus) ir kepam dar 15 min.

Kepimo temperatūra: 160 C.
Kepimo laikas: ~30 min

Bandelės su mėsos įdaru

Bandelės su mėsos įdaru

 SKANAUS!

 

Recepto idėja iš čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...