2021 m. lapkričio 16 d., antradienis

Citrininis morkų keksas

Citrininis morkų keksas
 

Kai vaikams reikia paaiškinti, ką ten tos daržovės veikia kepiniuose (??), tai taip ir atsakau, kad daržovės, tokios kaip morkos, moliūgas, pačios iš savęs yra saldžios, todėl tinka saldiems pyragams. O dargi tos daržovės suteikia pyragams minkštumo ir drėgnumo, todėl pyragas nebus sprangus, o malonus kramtyti. Ir kažkaip bandom nebeišsigąsti, kai pyraguose pamatom morkų, moliūgų ar cukinijų pėdsakų:).

O šis pyragas dar vienas puikus įrodymas, kaip morkos suteikia kepiniui ypatingo minkštumo ir saldaus prieskonio.. kartu su citrinos natele :).

Reikės:
🥕 150 g sviesto
 🥕4 kiaušinių
🥕 ~200 g
(1 stiklinės) cukraus
🥕 vanilės ekstrakto
🥕 2 citrinų
🥕 300 g
(2-3 vnt) morkų, stambiai tarkuotų
🥕 300-320 g miltų
🥕 1 a.š. kepimo sodos

1. Sviestą ištirpiname ir leidžiame pravėsti.

2. Kiaušinius išsukame iki purumo su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įmaišome abiejų citrinų žieveles ir iš vienos citrinos išspaustas sultis.

3. Morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į tešlą kartu su sviestu. Galiausiai suberiam ir miltus sumaišytus su soda. Tešla nebus labai tiršta.

4. Šauname kepti į iki 175 C įkaitintą orkaitę 45-50 min. 

Kepimo temperatūra: 175 C
Kepimo laikas: 45 min


SKANAUS!

Citrininis morkų keksas

Citrininis morkų keksas


 

Receptas iš knygos "Lengvi receptai III"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...