2021 m. lapkričio 19 d., penktadienis

KIŠAS ir įdaras su mėsos kukuliais

KIŠAS su kotletais
 

Neretai taip atsitinka, kad po pietų ar vakarienės lieka maisto likučių ir tada kyla klausimas, ką su jais daryti? Kaip bulvių košės likučius galima puikiai panaudoti pasigaminant bulvinius švilpikus, taip likusius kotletus  ar mėsos kukulius aš mėgstu "atgaivinti" visai naujame patiekale - pagaminant kišą su malta mėsa. Ir iš tikrųjų ten mėsa atsigauna, gavusi šį antrą šansą :). Taip pat jeigu lieka kokių, pvz., patroškintų grybų, galima pasidaryti grybų kišą. Pagaminam paprastą tešlą, sudedam maisto likučius, užpilam pieno (ar grietinės) ir kiaušinių užpilu ir iškepam orkaitėje. Ir voila - naujas lyg šviežias patiekalas! :)

Kišui reikės:
🥮 200 g miltų
🥮 žiupsnelio druskos
🥮 100 g sviesto
, šalto
🥮 4-5 v.š. (~50 ml) vandens, šalto

Užpilui:
🥮
3 kiaušinių
🥮 150 ml pieno
🥮 druskos, muskato, pipirų

Įdarui:
likusių kotletų ar mėsos kukulių + pomidorų padažo + pakepinto svogūno/poro
(nebūtina)

1. Tešlos pagrindui į miltus įtarkuojame šaltą sviestą, įberiam druskos ir viską išmaigome pirštais, kol nebelieka sausų miltų. Tada šliukštelim vandens, kad masė dar geriau suliptų. 

2. Tešlą išklojame į apvalią (geriausia banguotais kraštais) kepimo formą (išteptą sviestu ir pabarstytą miltais), kad pasidengtų ir kraštai. Paviršių subadome šakute ir dedame sutvirtėti į šaldytuvą 15 min. 

3. Tešlą apkepame orkaitėje 190 C temperatūroje apie 25 min. 

4. Tada tešlą ištraukiame ir sudedame įdarą. Ant viršaus užpilame kiaušinių ir pieno plakiniu. Viską dar kepame 180 C temperatūroje 30-35 min.

5. Įdarui šįkart naudojau likusius nesuvalgytus mėsos kukulius. Keptuvėje pakepinau smulkiai supjaustytą porą (galima keisti svogūnu arba nedėti visai), sumečiau kukulius ir juos bulvių grūstuve susmulkinau (galima ir šakute ar pan). Užpyliau keliais šaukštais naminio pomidorų padažo, kad nebūtų sausa ir viską patroškinau, kol orkaitėje kepė tešlos pagrindas. Tokį įdarą galima papildyti ir dar bet kuo mėgstamu. 

Kepimo temperatūra: 190 C (tešlos pagrindas)  ir 180 C (visas pyragas)
Kepimo laikas: 25 min (tešlos pagrindas) ir ~30 min (visas pyragas)

KIŠAS su kotletais


KIŠAS su kotletais

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...