2021 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Keksiukai su obuoliais ir razinomis

Keksiukai su obuoliais ir razinomis

 

Keksiukai su obuolių kepurėlėmis - nes šiame recepte obuolius ne įmaišome į tešlą, o išdėliojame pabaigoje. Aš paprastai į tokius kepinius dedu perpus mažiau cukraus (šiame recepte jau mažintas kiekis nei originale, 100 g - pats tas, jei nesate linkę valgyti labai saldžiai), tuomet jie tiks ir mokyklinukui į priešpiečių dėžutę pasilepinti :).
Šiems, kaip ir visiems standartiniams keksiukams, geriausia, kad visi produktai būtų kambario temperatūros (sviestas, kiaušiniai, skystis). Tada tešla gausis puri ir vientisa. Bet jei taip jau nutiks, kad teks naudoti tik ką ištrauktus iš šaldytuvo - viskas gerai, irgi gausis ir skoniui nelabai pamaišys :).

Reikės (12 keksiukų):
🧁 125 g sviesto, minkšto
🧁 100-150 g cukraus
🧁 2 kiaušinių
, kamb. temperatūros
🧁 100 ml grietinėlės arba pieno, kamb. temperatūros
🧁 200 g miltų
🧁 1 a.š. kepimo sodos
arba kepimo miltelių
🧁 100 ml (~70 g) razinų

🧁 2 obuolių, pjaustytų mažais kubeliais
🧁 2 a.š. cukraus
🧁 1 a.š. cinamono

1. Pirmiausia sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo, įmušame po vieną, vis paplakdami, kiaušinius, ir viską gerai išsukame. Įmaišome grietinėlę.

2. Atskirai sumaišome miltus su soda ir razinomis (prieš tai nuplikytomis ir nusausintomis), sausą mišinį įmaišome į sviesto masę. Tešlą padaliname į 12 keksiuko formelių.

3. Obuolius supjaustome nedideliais kubeliais (nebūtina nulupti), juos sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Obuolius išdėliojame ant visų keksiukų ir šiek tiek įspaudžiame į tešlą.

4. Keksiukus šauname kepti į 200 C karštumo orkaitę apie 20 min.

Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 20 min

Keksiukai su obuoliais ir razinomis

Keksiukai su obuoliais ir razinomis

SKANAUS!


Receptas iš knygos "Lengvi receptai III"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...