2021 m. lapkričio 22 d., pirmadienis

Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis


 
Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis

Ieškant sveikuoliškų receptų, turbūt gana dažnai galima aptikti avižinių drisnių ir bananų derinį - vieni pakeičia įprastus miltus, kiti - cukrų. O šiame recepte dar į kompaniją ateina ir morkos - ir jos ne šiaip sau, o suteikia sausainiams dar daugiau turtingo skonio bei minkštumo. O daržovių skonių tikrai nesijaus - morkos puikiai įsilieja į saldų kontekstą :).
Recepte ingredientų proporcijos yra nurodytos tokios, kokios buvo pateiktos technologinėje kortelėje. Viskas tikrai dera tarpusavyje, bet cukraus galima ir nenaudoti - puikiai, ypač vaikams, pakaks saldumo iš bananų.

Reikės:
🍪 2 kiaušinių
🍪 300 g
(2-3 vnt.) bananų
🍪 300 g avižinių dribsnių

🍪 200 g (1-2 vnt.) morkų
🍪 40 g cukraus (nebūtina)
🍪 šlakelio vanilės ekstrakto
🍪 žiupsnelio ciberžolės

1. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedam bananus, juos sutrinam šakute. 

2. Avižinius dribsnius atskirai sumaišome su morkomis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ciberžole. Visa tai įmaišome į kiaušinių masę. 

3. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi (naudoju daugkartinį) ir ant jo išdėliojame po šaukštą tešlos, galima šiek tiek dar padailinti formą. 

4. Kepam 15-20 min 160 C orkaitėje su vėjeliu arba 20-25 min 170 C įprastu režimu (viršus ir apačia).

Kepimo temperatūra ir laikas: 160 C (su vėjeliu) 15 min ARBA 170 C (įprastai) 20 min

Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis                       

Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis

Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis


Receptas iš "Sveikatai palankus" receptų technologinės kortelės


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...