2021 m. lapkričio 23 d., antradienis

Pyragas su moliūgų įdaru

 

Pyragas su moliūgų įdaru

Pyragas, kuriame jau kiek labiau jausis moliūgo skonis, bet jis bus lengvai saldus ir tokios kreminės, minkštos tekstūros.. Įdarą dar galima paskaninti apelsino ar citrinos žievele, šaukštu kitu apelsinų sulčių. Vietoj maskarponės sūrio galima naudoti ir vien moliūgų tyrę - t.y. jos apie 500 g.

Reikės tešlai:
🎃250 g miltų
🎃žiupsnelio druskos
🎃100 g sviesto, šalto
🎃1 kiaušinio
🎃~30 ml vandens
, šalto

Reikės pyrago įdarui:
🎃350 g moliūgų tyrės
🎃150 g maskarponės sūrio
(ar kitokio grietinėlės sūrio)
🎃120-150 g cukraus
🎃40 g sviesto
, lydyto
🎃2 kiaušinių
🎃1 v.š.
(su kaupu) kukurūzų miltų (galima keisti ir įprastais miltais)

1. Pirmiausia pagaminam trapią tešlą: dubenyje miltus sumaišome su druska ir įtarkuojam (burokine tarka) šaltą sviestą. Tuomet rankomis maigome tol, kol nebelieka sausų miltų, užtruks maždaug porą minučių. Tada įmušam kiaušinį ir šliukštelim šiek tiek vandens. Tešlą išmaišome, kol gauname tolygų kamuolį - jį dedam į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Įdarui moliūgų tyrę išsukam kartu su maskarponės sūriu, įmaišom cukrų, lydytą sviestą, paplaktus kiaušinius ir viską gerai išplakam. Galiausiai įberiam miltus, išmaišom.

3. Tešlą išklojame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą - dugną ir kraštus, rankomis išlyginam paviršių ir jį subadom šakute. Šaunam pakepti 180 C temperatūroje 20 min. Apkepus pagrindui, ant jo sukrečiam paruoštą įdarą, išlyginam ir baigiam kepti dar apie 30 min. Iškepus leidžiam pravėsti, kad pyragas sutvirtėtų.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20 min (tešlos pagrindas) + ~30 min (visas pyragas)

Pyragas su moliūgų įdaru

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...