2021 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Virti bulvių ir varškės kukuliai

Virti bulvių ir varškės kukuliai

Sakyčiau, kad būtent vaikų itin mėgstamas, bet iš forumų pastebėjau, kad šis patiekalas labai populiarus ir tarp suaugusiųjų, dažnai kaip nostalgija vaikystės "virtuvei" :). Galima tokius kukulius gaminti su varškės įdaru, arba, kaip greičiau ir paprasčiau - įmaišius varškę tiesiai į bulvių masę. Tokiems kukuliams man tiesiog būtinas sviesto ir grietinės padažas (sviestą išlydom, sudedam grietinę, beriam druskos ir silpnai pakaitinam iki užvirimo).

Reikės:
🥔 500 g bulvių, virtų
🥔 1 kiaušinio
🥔 žiupsnio druskos
🥔 200 g varškės
🥔 2 v.š.
(su kaupu) miltų
🥔 2 v.š.
(su kaupu) krakmolo

1. Bulves išverdame su lupena ir atvėsiname. Tada jas nulupam ir sugrūdam grūstuve arba sumalame mėsmale.

2. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir išmaišome. Tada sudedame varškę, išmaišome ir dar kartą sugrūdame (galima ir šakute), kol nelieka varškės gumuliukų. Įberiame miltų, krakmolo, labai gerai išmaišome, išminkome. Masė gausis dar kiek lipni.

3. Iš gautos masės formuojame apvalius kukulius (rankas, kad neliptų, sudrėkinam vandeniu arba aliejumi), juos apvoliojame miltuose ir išdėliojame ant gerai pamiltuoto paviršiaus. Jei virsime ne iš karto, dedame į šaldytuvą, taip jie šiek tiek ir sutvirtės.

4. Į užvirusį vandenį įberiame druskos ir sumetame kukulius. Verdame apie 5 min.

Virti bulvių ir varškės kukuliai

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...